Pek çok il için kamulaştırma kararı yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre Adıyaman, Kastamonu, Eskişehir ve İstanbul’daki bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edilirken Çankırı ve Balıkesir’deki bazı alanlar da “kesin korunacak hassas alan” olarak belirlendi. 

YAŞAM 30.12.2021, 12:28 31.12.2021, 10:17
Pek çok il için kamulaştırma kararı yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre İstanbul, Çankırı, Kastamonu, Balıkesir ve Adıyaman’daki bazı bölgeler için kamulaştırma kararı verildi. İstanbul Zeytinburnu’ndaki Kazlıçeşme mahallesinde koordinat ve sınırları belirtilen alan “Biruni Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” ilan edildi. 

Adıyaman, Kastamonu ve Eskişehir’deki değişiklikler 

Adıyaman’ın merkeze bağlı Altınşehir mahallesi, “Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ADYÜ Teknokenti” olarak ilan edildi.  

Kastamonu’nun merkeze bağlı Gölemirler mahallesi ise “Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak ayrıldı. 

Eskişehir’in merkeze bağlı Odunpazarı ilçesinin Büyükdere mahallesinde koordinat ve sınırları belirlenen bölge “TEKNOGÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak değiştirildi. 



Çankırı ve Balıkesir’deki değişiklikler 

Çankırı’nın merkeze bağlı Orta ilçesindeki Sakaeli köyü, “Doğal Sit Alanı” olarak belirlenirken koruma statüsünün yeniden değerlendirildiği ve “korunacak hassas alan” olarak tescil edildiği aktarıldı. 

Balıkesir’in merkeze bağlı Ayvalık ilçesindeki Kayalık Ada ve Yuvarlak Ada, “Doğal Sit Alanı” olarak belirlenirken koruma statüsünün yeniden değerlendirildiği ve “korunacak hassas alan” olarak tescil edildiği aktarıldı. 

Erzurum, Kocaeli ve Niğde’deki değişiklikler 

Niğde’nin merkeze bağlı Hıdırlık mahallesinde bazı yerleşim bölgeleri kentsel gelişim ve dönüşüm proje alanı olarak belirlendi. 

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Topçuoğlu mahallesi sınırları içinde bulunan bazı taşınmazlar, Gürcükapı Camii Çevresi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm kapsamına alındı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “acele kamulaştırma” kararlaştırıldı.  

Kocaeli’nin Dilovası ilçesine bağlı olan “rezerv yapı alanı” sahasında yer alan bazı taşınmazlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca acele olarak kamulaştırılacak. 

Yorumlar (0)