Orman yangınında bir besicinin 31 hayvanı telef oldu

Çanakkale’de etkili olan orman yangınında uzun yıllardır besicilik yapan Abdullah Kaya’nın 31 hayvanı telef oldu.

YAŞAM 18.07.2023, 17:09 19.07.2023, 14:53 Şeyda Gül
Orman yangınında bir besicinin 31 hayvanı telef oldu

Çanakkale’de Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.30 sıralarında yangında 8 köy etkilendi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangında bölgedeki çiftçilerin tarlaları ve besicilerin de hayvanları zarar gördü.

31 hayvan telef oldu

Kırsal Kurşunlu Mahallesi'ndeki 6 yıldır hayvancılık yapan Abdullah Kaya’ya ait ağıl, dün rüzgarın da etkisiyle bir anda alevlerin arasında kaldı. Yangın esnasında başka bir ağılındaki hayvanları kurtarmaya çalışan Kaya, geri döndüğünde hayvanlarını kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yangında besiciye ait 21 büyükbaş ve 10 küçükbaş hayvan telef oldu. Bunun yanı sıra Kaya’nın 4 bin balya samanı kül olurken ağıl ise kullanılamaz hale geldi.

İki dakikada burası alev topuna döndü

Kemel köyünde çıkan yangından sonra gece gündüz nöbet tuttuğunu belirten Abdullah Kaya, buna rağmen alevlere engel olamadığını söyledi. Diğer ağılda nöbet tutarken yangının burayı sardığını anlatan Kaya, büyük alevler nedeniyle içeriye girip zincirleri sökemediklerini söyledi. Büyük alevler olduğunu ve samanların tutuştuğunu dile getiren Kaya, yangının çok hızlı bir şekilde yayıldığını aktardı. “Rüzgarın kuvvetiyle yangın sıçrıyor. İki dakikada burası alev topuna döndü” diyen Kaya, önünü kesmeye çalıştıklarını, üstünden atladıklarını ancak çaresiz kaldıklarını vurguladı.

Devlet büyüklerinden destek bekliyoruz

“Bu çiftlikte sadece bize bir takım oda kaldı. İki dönüm alanımız tamamen yandı” diyen Kaya, malzemelerin de hurdaya döndüğünü ve devlet büyüklerinden destek beklediklerini söyledi. Abdullah Kaya, “Hem devletimiz hem milletimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zararımız büyük” dedi.

Yorumlar (0)