Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteorolojiden Karadeniz bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısı geldi. İşte yağışlı havanın etkisi altına girecek olan illerimiz...

YAŞAM 23.08.2019, 08:49
Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. 

Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacağı, iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Yağışların Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)