Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı: Alevlere teslim olan Çanakkale’ye de bir uyarı

Meteoroloji’den yapılan son hava tahmini raporunda alevlerle mücadele edilen Çanakkale dahil olmak üzere Marmara Bölgesi için sıcaklık ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

YAŞAM 23.08.2023, 08:36 Şeyda Gül
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı: Alevlere teslim olan Çanakkale’ye de bir uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ağustos’a ait son hava durumu raporunu yayımladı. Yeni raporda ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu bir havaya sahip olacağı belirtildi. Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinin ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtilen uyarıda diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edildiği ifade edildi.

Dünden bu yana alevlerle mücadele edilen Çanakkale ve Marmara Bölgesi için ise sıcaklık ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıkları

Meteoroloji’den yayımlanan son rapora göre yurt genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bu neden yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklenen rüzgara karşı yapılan uyarıda vatandaşın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)