Meteoroloji uyardı: Sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Ağustos 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Yayımlanan mesajda, bugün sağanak yağış beklenen iller de paylaşıldı. 

YAŞAM 06.08.2022, 08:37 06.08.2022, 17:22
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağışlar etkili olacak

Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün Marmara’nın doğu kesimleri, Göller yöresi, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz Bölgesi’nin tüm kıyıları, İstanbul’un kuzey kesimleri, Antalya’nın batı bölgeleri, Kırklareli kıyıları, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevreleri ile Ağrı’nın doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. 

Sel ve su taşkını riski bulunuyor

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Manisa, Kütahya, Afyon, Uşak, Eskişehir çevreleri ve Ankara’nın kent merkezi de dâhil olmak üzere birçok bölgesinde etkisini artırması bekleniyor. Konuyla ilgili bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın sel ve su taşkını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Kuvvetli rüzgâra dikkat

Öte yandan bugün hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Yurdun doğu ve güney kesimlerindeki hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerdeki sıcaklıklar ise mevsim normallerinde olacak. Rüzgârın bugün Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda da rüzgâr kuvvetli esecek. 

Yorumlar (0)