Meteoroloji uyardı: Perşembe gününe dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu haftaki hava durumu tahminlerini yayınladı. Özellikle perşembe günü sağanak yağış ülke genelinde etkili olacak. 

YAŞAM 30.03.2021, 10:47 30.03.2021, 17:59
Meteoroloji uyardı: Perşembe gününe dikkat...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu haftanın hava durumu tahminlerini paylaştı. Tahminlere göre hafta boyunca sıcaklıklar artsa dahi yağışlar durmayacak. Özellikle perşembe günü hemen hemen tüm şehirlerde sağanak yağış söz konusu olacak.

Bugün (30 Mart) doğu ve iç kesimlerde sıcaklıklar artacak. Kuzeybatıda ise sıcaklıklar azalacak. Genel olarak sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Başta İstanbul olmak üzere Kocaeli ve Bursa’da sağanak yağış etkili olurken Bolu ve Kastamonu’da karla karışık yağmur görülecek. 

İzmir’de hava bulutluyken Antalya’da güneş yüzünü gösterecek. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde de güneşli hava hakim olacak.



İç Anadolu yağışlı

Hafta boyunca zaman zaman da olsa İç Anadolu Bölgesi’nde yağışların devam edeceği belirtildi. Özellikle Çorum, Ankara, Kırıkkale ve Amasya’da yağış etkili olacak. Gün içerisinde yalnızca yağmur yağarken gece saatlerinde karla karışık yağmur yağacak.

Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de de yağışlı havanın görüleceği belirtiliyor.

Çığ düşme tehlikesi var

Hava durumu uzmanları özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde çığ düşme tehlikesinin bulunduğunu belirtiyor. 

Yorumlar (0)