Meteoroloji uyardı: Bu bölgeler kavrulacak!

Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminlerine göre yurdun kuzeydoğusunda yer yer sağanak yağış geçişleri etkili olacak. Ülkenin bazı illerinde ise termometreler 40 dereceyi görecek.

YAŞAM 03.07.2022, 09:26 03.07.2022, 09:38 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Bu bölgeler kavrulacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın son gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun genelinde pazar gününün parçalı bulutlu ve açık geçeceğini bildiren Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer sağanak yağışların görülebileceğini duyurdu. Bu bölgelerde yerel sağanak geçişlerinin görüleceği, zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı aktarıldı.

Hava sıcaklığı, mevsim normallerini aşacak

Yurt genelinde etkisini gösterecek sıcak hava dalgası nedeniyle Diyarbakır, Aydın ve Denizli'de hava sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkacak. Şanlıurfa'da ise termometreler 41 dereceyi gösterecek. Yaz sezonu yoğunluğunun bulunduğu Antalya'da da hava sıcaklığı 39 dereceye ulaşacak. İzmir'de ise termometreler 38 dereceyi gösterecek.

İstanbul'da hava sıcaklığı 30 dereceyi aşacak. Başkent Ankara'da ise ortalama hava sıcaklığının 28 derece civarında olması bekleniyor.

3-9 Temmuz hava tahmin raporu

Meteoroloji'den gelen haftalık hava durumu tahminlerine göre 3-9 Temmuz tarihlerinde birçok bölgede sıcaklıklar, mevsim normallerini aşacak. Bu dönemde yurdun iç ve doğu bölgelerinde hava sıcaklığının, mevsim normallerinde seyredeceği kaydedildi. Yurdun diğer kesimlerinde ise sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Kuvvetli rüzgârlara dikkat

Marmara, Ege'nin kıyı bölgeleri, Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgârların esmesi bekleniyor. Öte yandan denizlerde de rüzgârların zaman zaman fırtınaya dönebileceği uyarısı yapıldı. 

Yorumlar (0)