Meteoroloji pek dinlenmemiş!

Taksim’de aniden bastıran sağanak yağışa vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Oysaki Meteoroloji sağanak yağış ile ilgili uyarıda bulunmuştu. Vatandaşların yağmurdan çeşitli malzemelerle korunmaya çalıştığı görüldü.

YAŞAM 15.07.2019, 19:28
Meteoroloji pek dinlenmemiş!

Hava durumu verileriyle uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından yağış akşam saatlerinde İstanbul’da etkisini iyice gösterdi. Taksim'de vatandaşların uyarılara rağmen aniden bastıran yağmura karşı tedbir almadıkları görüldü. Vatandaşlar çanta ve şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları ise koşarak saçakların altına sığındı. Vatandaşların korunma çabaları objektiflere ilginç görüntüler yansımasına neden oldu. Yağış ise aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, öğleden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Uyarı yapılmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği öngörülüyordu.

Yorumlar (0)