Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil olacak mı?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı'na odaklanan turizmciler Kurban Bayramı’nda 9 gün tatil olmasını istiyorlar.

EKONOMİ 15.07.2019, 19:40 15.07.2019, 19:46
Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil olacak mı?

Turizmciler tarafından Ramazan bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılması isteniyor. Turizmciler ve vatandaşlar Kurban bayramı sonuna denk gelen 15 ve 16 Ağustos günlerinde kamuya idari izin verilmesini ve böylelikle toplam tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını talep ediyorlar.

Ramazan bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılması istendi. Sözcü'den Yavuz Atalan'ın haberine göre turizmciler, Kurban bayramı sonrasına denk gelen 15 ve 16 Ağustos günlerinde kamuya idari izin verilmesini ve böylelikle toplam tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını tavsiye ettiler. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını beklediklerini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da bu konudaki kararın bir an önce açıklanmasının sektör açısından olumlu olacağını belirtti.

Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı ne zaman? sorusu turizmciler için de vatandaşlar için de önemli. Dahası tatilin 9 güne çıkıp çıkmayacağı.

Bu yıl Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri idari izin ile eklenirse, Kurban bayramı tatili 10 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 18 Ağustos Pazar günü sona erecek ve böylelikle tatil süresi 9 güne çıkmış olacak.

Kurban bayramında turizmciler iç turizmde hareketlilik bekliyor. Tatilin 9 güne çıkarılması durumunda ise, bu hareketliliğin Ramazan bayramındaki gibi daha da yoğun olacağı öngörülüyor. Kurban bayramına bir ay kala tatilin uzaması yönünde verilecek bir kararın, tatil planlaması yapacak vatandaşları açısından, rezervasyon konusunda fayda sağlayacağı vurgulanıyor. Aksi hâlde planını 9 günlük tatile göre değil de daha az zamana göre yapanların tatillerini erken bitireceği uyarısı yapılıyor. Birçok seyahat acentesi de tatilin 9 güne çıkacağı öngörüsü ise tur programlarında düzenleme planlıyor.

Yorumlar (0)