Mersin'de annesinin reddettiği maymuna gözleri gibi bakıyorlar

Mersin'de bulunan Tarsus Doğa Parkı'nda doğan fakat annesi tarafından reddedilince kuvözde büyütülen babun maymunu 'Nisan', veterinerlerce doğal yaşam ortamına alıştırılmaya çalışılıyor.

YAŞAM 07.06.2021, 23:59
Mersin'de annesinin reddettiği maymuna gözleri gibi bakıyorlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi çatısı altında hizmet veren, Doğu Akdeniz'deki en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip olan doğa parkının mensuplarından babun maymunu 'Nazo'nun dünyaya getirdiği yavru, doğumun akabinde annesi tarafından kabul edilmeyince koruma altına alındı.

'Nisan' ismi verilen sevimli yavrunun bakımı için özel yaşam ortamı oluşturuldu. Kuvöze alınan ve biberonla beslenen yavru, 2 aylık oldu. Veterinerler artık 'Nisan'ı hayvanat bahçesinin yeşil bölümlerine de çıkararak doğal yaşam ortamına adapte olması için çaba sarf ediyor.

'Nisan', tüm gününü birlikte geçirdiği oyuncağını da yanından bir an olsun ayırmıyor.

Veteriner hekim Nilay Serpin, 'Nazo'nun ilk yavrusunda olduğu gibi ikinci yavrusunu da reddettiğini gözlemledikleri anda 'Nisan'ı annesinden ayırmak mecburiyetinde kaldıklarını dile getirdi.

"Karşılıklı olarak birbirimize alıştık"

Yavrunun bakımını ve beslenmesini üstelendiklerini belirten Serpin, "Zaman zaman annesi belki kabul eder diye denemeler yaptık fakat başarılı olamadık. Bu yüzden de tamamen bizimle yaşıyor. O artık bizim için çok özel. Buranın maskotu haline geldi. Çok sevimli bir hayvan. Bizim ona alıştığımız gibi o da bize alıştı." sözlerini sarf etti.

Serpin, ilerleyen dönemde 'Nisan'ın misafirlerle tanışmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Veteriner sağlık teknikeri Ümit Güngör ise 'Nisan'a annesinden kaynaklanan boşluğu hissettirmemeye çalıştıklarını söyledi. 

Keçi sütüyle besleniyor

'Nisan' ile kısa bir süre içinde iyi bir bağ kurduklarını dile getiren Güngör, şöyle devam etti:

"Parkımızda bulunan keçinin sütünü sağıyoruz ve biberonla 'Nisan'a içiriyoruz. Gece için de nöbetçi arkadaş bırakıyoruz. Ona adeta bir bebek gibi bakıyoruz. Şefkat, ilgi ve alaka gösteriyoruz. Sağlık durumu gayet iyi. Meyve ve sebze de vermeye başladık. Doğal yaşam ortamına geçiş sürecini de başlattık. Doğal yaşam ortamında zorluk yaşamaması adına bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz."











Yorumlar (0)