Manisa'da kızını katlettiği acılı babaya duruşmada başsağlığı diledi

Manisa’da çalışmakta olduğu fabrikaya gitmek için evinden çıkan Gülnur Kocabaş’ı (22) pompalı tüfekle katleden Yusuf Akbulut, ikinci defa hakim karşısına çıktı. Dava, tanıkların dinlenmesi için 27 Nisan tarihine ertelenirken, acılı baba Eyüp Kocabaş, “Başsağlığı temennisinde bulunması bizi daha da üzdü. Bir insanın çocuğunu öldürüp sonra başsağlığı dilemek kadar acı bir şey yok.” dedi.

YAŞAM 06.04.2021, 21:59 07.04.2021, 13:06
Manisa'da kızını katlettiği acılı babaya duruşmada başsağlığı diledi

Manisa'da bulunan elektronik malzeme üretilen bir fabrikada görev yapan Gülnur Kocabaş, 28 Mayıs 2020 sabahı saat 06.00 sularında işe gitmek için Alaybey Mahallesi'nde bulunan evinden ayrıldı. Kocabaş, 813 Sokak'a vardığında, arkasından, ayrıldığı eski erkek arkadaşı Yusuf Akbulut seslendi. Sesin geldiği tarafa doğru yönelen Kocabaş, Akbulut tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğradı. Akbulut'un art 3 el ateşlediği tüfekten çıkan saçmalar, talihsiz kızın göğsüne isabet etti. Gülnur Kocabaş, olay mahallinde feci şekilde can verirken, olayın ardından kıskıvrak yakalanan Yusuf Akbulut hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla dava açıldı. Manisa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın ikinci duruşmasında, katledilen Gülnur Kocabaş’ın babası Eyüp Kocabaş, kız kardeşi Neşe Kocabaş ve kadına şiddet derneklerinin temsilcileri iştirak ederken, sanık Yusuf Akbulut ise duruşmaya SEGBİS yöntemi ile katıldı. Duruşmada, acımasızca katledilen Kocabaş’ın çalıştığı yerden iki arkadaşı da tanık olarak dinlendi. Talihsiz kızın komşusu da davaya ilişkin tanıklık yaptı.

Utanmadan başsağlığı diledi

Gülnur Kocabaş ile 3 sene boyunca sevgili olduklarını ve kendisini aldattığı yönünde ifade veren Akbulut, duruşmada çok pişman olduğunu dile getirdi. Akbulut, “Çok pişmanım, acılı aileye başsağlığı diliyorum.” dedi. Tanıkların ve sanık Akbulut’un dinlenmesinin akabinde diğer tanıkların da dinlenebilmesi için dava 27 Nisan tarihine ertelendi.

“Bize başsağlığı dilemesi bizi daha da üzdü”

Davada, sanık Akbulut’un Kocabaş ailesine başsağlığı temennisinde bulunması, acılı aileyi daha da üzdü. Baba Kocabaş, “Başsağlığı temennisinde bulunması bizi daha da üzdü. Bir insanın çocuğunu öldürüp sonra başsağlığı dilemek kadar acı bir şey yok. O yalnızca benim kızımı öldürmedi, bizi de öldürdü. İndirim almak için de her çeşit iftirayı atıyor. Fakat karşısında yalan söylediğini belirtebilecek bir Gülnur yok. O yüzden aklına ne gelirse söylüyor. İsteği iftirayı atabiliyor." dedi.





Yorumlar (0)