Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Savaşa hazırız

Bakan Şoygu, Rus askeri kuvvetlerinin savaşa hazırlık durumuna dair denetimlere başladıklarını belirtti.

DÜNYA 06.04.2021, 22:34
Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Savaşa hazırız

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, askeri yetkililer ile gerçekleştirdiği toplantıda, Rus askeri kuvvetlerinin eğitim planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Savaşa hazırlık durumu denetimlerine başlandı"

Savaşa hazırlık durumuna dair denetimlerin başladığını dile getiren Şoygu, "Silahlı güçlerin eğitim planı kapsamında, askeri yönetim ve birimlerde denetimler yapmaya başladık." sözlerini sarf etti.

Şoygu, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde poligonlarda taktik tatbikatların gerçekleştirileceğini kaydederek, "Denetim faaliyetlerinin yüksek nitelikte yapılması ve askerler ile askeri mühimmatların hareketi sırasında güvenliğinin sağlanması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bahse konu eğitim planı çerçevesinde, nisan ayında 4 bin 48 çeşitli askeri tatbikatın gerçekleştirileceği duyuruldu.

Rusya-Ukrayna hududunda gerginlik

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart tarihinde mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin askeri tatbikat bahanesini öne sürerek Ukrayna hudutları yakınlarına birlik sevkiyatı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ülkesinin kendi toprakları içerisinde silahlı güçlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiçbir taraf için tehdit oluşturmadığını ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesinde, sözde bağımsızlıklarını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014 yılından bu yana çatışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)