Mahsullerine zarar gelmesin, diye tavuk tüneli inşa etti

Bahçesinde bulunan 210 tavuğun sebzelere zarar vermeksizin yonca ve otların yer aldığı alana geçebilmeleri için çalışmalar yapan Karaçengel, internetten gördüğü bir projeden esinlenip 70 metrelik tavuk tüneli inşa etti.

YAŞAM 06.06.2021, 13:59 07.06.2021, 09:01
Mahsullerine zarar gelmesin, diye tavuk tüneli inşa etti

Karabük Yenice’de 35 yaşındaki Cemil Karaçengel 210 civarındaki tavuğun hem komşularının hem de kendi bahçesine zarar vermemesiyle amacıyla 70 metrelik bir tünel yaptı. Tünelden geçiş yapan tavuklar sebzelerin olduğu bahçelerde hiçbir yere zarar vermeden otlayacakları yere gidip gelebiliyor.

“Tavuklar mahsullere zarar vermeden otlama yerine geçebiliyor”

Tavuk tüneli yöntemini yaşama geçiren Cemil Karaçengel, “Bahçemize zarar vermeksizin kendi otlayacakları yere tavuklar güvenli bir şekilde geçiyorlar. Bizler de mutlu ve huzurlu bir şekilde mahsullerimizi koruyoruz.” şeklinde konuştu.

Karaçengel horozların ve tavukların ekinlere ve bahçelere zarar vermeksizin kendi otlayacakları yonca ve buğdayların olduğu alana geçişleri için emniyet şeritli ve aksamlı bir tünel oluşturduklarını kaydetti.

Tavuklar başta tünele alışmakta güçlük çekti

Karaçengel tavukların başta tünelden geçmek konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, “4-5 günde tüneli inşa ettik fakat hayvanlarımızı alıştırmak amacıyla 1 ay boyunca uğraştık. Horozların ve tavukların tünelin içinden gitmelerini sağlamaya çabaladık. Sonucunda ekili alana arar vermeksizin otlanacağı yere güvenlice gidiyorlar. Biz de mahsullerimizi koruyabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)