Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Elazığ'da kuraklığın etkisiyle birlikte Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi sonucunda toprakta derin çatlaklar meydana gelirken, barajın son durumu adeta çölü andırdı.

YAŞAM 07.10.2021, 17:33
Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da yıl boyunca kuraklık etkili oldu. Kuraklıkla beraber Elazığ'ın pek çok noktasının kullanma ve içme suyunu karşılayan Hamzabey Barajında sular çekildi.

Baraj çöle döndü

Suların çekilmesi sonucunda toprakta derin çatlaklar meydana gelirken, barajın son durumu adeta çölü andırdı. Baraj sularının altında kalan geniş bölge yürünebilir hale gelirken, ortasından geçen Palu- Arıcak isimli eski yol ortaya çıkarak kullanılır duruma geldi.

Suların çekildiği bölgede hayvanlarını otlatmak isteyen çobanlar, su ve ot bulamadıkları için zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

Karacabağ köyünde ikamet eden ve hayvanlarını otlatan Melik Orman, “Önceden suyumuz vardı. Yağmur yağmadığı için suyumuz hiç kalmadı. Bu yıl çok kurak geçti. Son iki yıldır çok kurak geçiyor. Yağış da yaşanmıyor bu sebeple suyumuz kurudu. 3-4 ay öncesine kadar da suyumuz vardı. Bu süre içerisinde suyumuz hiç kalmadı. Bu kadar aşağı önceden inemiyorduk. Şimdi hayvanları sulayacak yer yok” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)