Gezgin köpek Boji, önce Türkiye’yi sonra da dünyayı fethetti

İstanbul’da her gün toplu ulaşım aracında görüntülenen ve İBB’nin gözlem altına aldığı Boji’nin ünü Türkiye’yi aşarak tüm dünya ülkelerine ulaştı. Çeşitli ülkelerin haberlerine konu olan Boji’nin İstanbul turu büyük ilgiyle takip ediliyor.

GÜNDEM 07.10.2021, 17:53
Gezgin köpek Boji, önce Türkiye’yi sonra da dünyayı fethetti

Son zamanlarda İstanbul’da toplu ulaşım araçlarıyla seyahat etmesiyle tanınan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da an be an GPS ile takip edilen sevimli köpek Boji, dünya basınında kendine yer buldu. Boji hakkında; “Sokak köpeği Boji, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’da metro, otobüsler ve feribotlarda düzenli olarak seyahat ediyor. Kendini tamamen bu işe adamış olan bu köpek, bir günde toplu taşıma araçları ile 30 kilometre uzaklığa giderek uzun yolculuklar yapıyor” denildi.

İstanbul kazan Boji kepçe

İstanbul’un gezgin köpeği Boji, kısa zamanda sadece İstanbul değil, tüm Türkiye’nin yakından talip ettiği bir köpek oldu. İBB’nin taktırdığı çip ve mobil uygulama sayesinde de yakinen takip edilen ve gün içerisinde hangi durakta olduğu anlaşılabilen Boji’yi takip edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Boji’nin en çok kullandığı hat T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı olurken, Anadolu yakasında da en çok M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı’nda Boji’ye rastlamanız mümkün.  

Yorumlar (0)