Kocaeli'de kahve içerken evin balkonu çöktü: "Neye uğradığımı şaşırdım"

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde ikamet eden evli çiftin, evin balkonunda oturdukları esnada balkon bir anda çöktü. Şoke olan ev sahibi, "Ne olduğunu anlayamadım, etraf bir anda dönmeye başladı" sözleriyle yaşananları anlattı.

YAŞAM 23.07.2022, 11:13 25.07.2022, 09:08
Kocaeli'de kahve içerken evin balkonu çöktü: "Neye uğradığımı şaşırdım"

Olay, Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde, 3 katlı binanın zemin katında yaşandı. 

Balkon çöktü, neye uğradıklarını şaşırdılar

İddiaya göre Efkan ve Elif Duran çifti, evlerinin balkonunda oturdukları sırada balkon çöktü. Neye uğradıklarını anlayamayan çift, şoke oldu. Sesler üzerine aşağıya inen bina sakinleri Duran çiftine yardım etmeye çalıştı. Panik olan Elif Duran hastaneye götürüldü. Tedavisinden sonra evine dönen kadın, balkonun durumuna isyan etti. Duran çifti ile birlikte binada yaşayanların, müteahhitten şikayetçi olacakları belirtildi.

"Balkonda tek bir demir yok"

Binada yaşayan Murat Çamurlu, "2014 senesinde bu evi aldık. Aldıktan sonra doğru dürüst oturamadık. Alt kattaki komşularımızın evi çatladı, rögarları taştı, duvarları yarıldı. Bugüne kadar bu binayı yapan şahıstan hep şikayetçiydik. Kaç defa çağırdık, geldi baktı ve hiçbir şey yapmadan döndü gitti. Durduk yere bugün de balkon çöktü. Tek bir demir yok. Bunu yapanların Allah korkusu nasıl yok? Biz gürültüye koştuk, günah" sözlerini kullandı.

"Bu kadın o eve bir daha nasıl girecek?"

Bir anda balkonun çöktüğünü aktaran Ferdi Ateş, "Ev sahibi kadın şu an korkudan hastanede. Bu kadın o eve nasıl girecek bir daha? Bu binalara tonlarca para veriliyor, alınıyor. Bu saatten sonra kadın evinde oturamayacak. Bu korkuyla hep yaşayacak. Biz de gürültü sebebiyle dışarıya çıktık, o esnada balkonda oturuyordum" ifadelerini kullandı.


"Burada hepimiz öleceğiz"

Balkonun çökmesinin ardından hastaneye götürülen Elif Duran ise tedavisinden sonra evine döndü. Duran, "8 buçuk sene önce evi aldık. İlk oturduğum yıl duvarlarım çatladı. Tüm bina birlik olduk. Şikayet etmek istedim fakat engel olundu. En sonunda bunlar oldu. Balkonda otururken bir anda balkon çöktü. Birinci kat bu şekilde düşerse üst katları şu an düşünemiyorum. Hepimiz burada öleceğiz. Evimin duvarları çökmek üzere, zeminlerim yine oynuyor” şeklinde konuştu.

“Etrafım bir anda dönmeye başladı”

Müteahhitten şikayetçi olacağını söyleyen Duran, "Karşıda annemler oturuyor. Ses duydu onlar. Ben ne olduğunu ilk başta çözemedim, etrafım bir anda dönmeye başladı. Yere düştüm, kocam 'Balkon çöküyor' dedi, ben eşimin üzerine düştüm. Üstteki katlardan da çökebilirdi, orada yaşayanlar benim üstüme de düşebilirdi. Zaten hastaneden yeni geldim, sakinleştirici yapıldı" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)