İzmir’in ormanları, emekçi kadınların elinde çocuklar gibi korunuyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları olan kadınlar, zorlu arazi şartlarında erkeklerin icra ettiği orman muhafaza memurluğu görevini eksiksiz olarak yerine getiriyor. Ormanların milli servet değerinde olduğunu belirten kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nde işlerinin başında olduklarını tüm dünyaya duyururken ormanları korumanın yalnızca kendilerinin değil tüm vatandaşların görevi olduğunu da ifade ediyor.

YAŞAM 08.03.2022, 13:51 09.03.2022, 17:47
İzmir’in ormanları, emekçi kadınların elinde çocuklar gibi korunuyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, şehrin gelecek nesle aktarılacak yeşil alanlarını kadınlara emanet etti. Zorlu arazi koşullarında çalışılması sebebiyle erkek işi olarak görülen orman muhafaza memurluğunu son 2 senedir icra eden Bukethan Kanık, baba mesleğini severek ve büyük bir özveriyle devam ettiriyor. Ablası da orman mühendisi olan Bukethan, ikinci lisans programı olarak orman mühendisliği bölümünü bitirdiğini ifade ediyor. Erkek meslektaşları gibi korkusuzca orman içerisinde devriye atan, araç geçmeyen kilometrelerce derinliklere yayan giden Kanık, hedefinin orman mühendisi olarak kariyerine devam etmek olduğunu aktarıyor. Bukethan Kanık, “Ormanlarımız milli servetimiz. Korunmasına ve sürekliliğinin sağlanmasına ihtiyacımız var. Yeşili korumak yalnız orman teşkilatının değil tüm yurttaşların vazifesidir.” ifadelerini kullanıyor. 



Her gün birlikte büyük bir motivasyonla arazi geziyorlar

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde orman mühendisi olarak çalışan Fadime Altıntaş ile Fazilet Elgün de araziye her gün birlikte çıktıklarını ifade ediyorlar. Ormanları odun dışı ürünleri envanterlerine her gün işlediklerini kaydeden mühendislerden Fazilet Elgün, 2017 senesinden bu yana İzmir Orman Müdürlüğü’nde görev yapıyor. Arazinin zorlu olmasının motivasyonlarını asla eksiltmediğini kaydeden Elgün, küresel ısınmanın panzehiri olarak gördüğü ormanların öneminin her geçen gün arttığını dile getiriyor.



Ormanlar atalarımızdan miras, çocuklarımızdan emanet

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde bir senedir görev yapan danışman mühendis Fadime Altıntaş da hem bir anne hem de bir orman mühendisi olarak çocuğuna yemyeşil örtüyle kaplı bir ülke bırakmak için çalışıyor. Bu düşünceyle birlikte azim topladığını ve motivasyonunun her gün daha da arttığını kaydeden Altıntaş, ormanların atalarımızdan miras kaldığını ve gelecek kuşaklardan aldığımız emanetler olduğunu aktarıyor.

Yorumlar (0)