İtalya'da "Sarılma Odaları" kuruldu

İtalya'da bir bakımevi tarafından Covid-19 (yeni tip koronavirüs) karşısında en yüksek risk grubunda bulunan yaşlılarının sevgi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için "Sarılma Odası" kurdu.

YAŞAM 13.01.2021, 09:34
İtalya'da "Sarılma Odaları" kuruldu

İtalya'da bir bakımevi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi yüzünden aylardır yakınlarına ve sevdiklerine dokunamayan yaşlıları için "sarılma odası" oluşturdu.

İtalya'nın güneyinde bulunan Avellino bölgesinde Irpinia Sosyal Hizmetler A5 Konsorsiyumunca önerilen ve Montefalcione'de oluşturulan özel "sarılma odası", bölgede bulunan bakımevlerinde yaşamlarını sürdüren yaşlıların yakınlarıyla yakın mesafeden görüşmesine, birbirlerine sarılmasına, el ele tutuşmasına ve yakından konuşmasına imkân veriyor.

Sarılma odaları Kuzey İtalya'da çok sayıda merkezde daha önce denenmiş, test edilmiş ve hâlihazırda kullanılıyor.

Sarılma odaları, içinde plastik bölmeleri olan ve şişirilebilen odalardan oluşuyor.

Sarılma odaları artık İtalya'nın güneyindeki Campania bölgesinde yer alan Irpinia'daki yaşlılar için de hayata geçirildi ve bu odalar sayesinde bakımevi sakinleri, bulaş riski yaşamadan sevdikleriyle hasret giderebilecekler ve daha yakın olacaklar.

Bakımevinde kalan büyüklerini ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerin sarılma odalarına girebilmeleri için koruyucu kıyafetler giydiriliyor ve her ziyaretçi odadan çıktıktan sonra dezenfeksiyon işlemi uygulanıyor.

Yorumlar (0)