İstanbul’un en dar sokağı! Yan yana 2 kişi bile geçemiyor

Resmiyette İstanbul’un en dar sokağı olarak geçen Alaylı Sokağı sadece 89 santimetre. Buraya yolları düşenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

YAŞAM 20.12.2020, 11:19 20.12.2020, 11:26 Hanife
İstanbul’un en dar sokağı! Yan yana 2 kişi bile geçemiyor

İstanbul’un Beşiktaş semtinde bulunan tarihi Kuruçeşme’nin hemen yanında yer alan Alaylı Sokağını görenler gizleyemiyor.

Resmiyette İstanbul’un en dar sokağı olarak bilinen Alaylı Sokağı sadece 89 santimetre. 



İki kişinin bile yan yana yürüyemediği dar sokak, kestirme bir güzergah olması sebebiyle vatandaşlar tarafından sıkça kullanılıyor.



“Resmiyette en dar sokak burasıdır”

İstanbul’un sokak sokak gezilmesi gerektiğini söyleyen Tarihçi Mehmet Dizdar, şehirde bu tarz çok enteresan nüansların olduğunu belirtti. Dizdar, İstanbul ‘da buna benzer dar alanların, bina arası geçitlerin var olduğunu ancak burasının resmiyette bir sokak olarak geçtiğini ve bir tabelasının olması sebebiyle diğerlerinden daha çok dikkat çektiğini aktardı.


 
“Fotoğraf çektirmeleri bize garip geliyor”

Alaylı Sokağını görenlerin çok şaşırdığını aktaran Yunus Tatlı ise, sokağın darlığının 89 santimetre olduğuna ilişkin bilgileri, Beşiktaş’ın emekli müftüsünün, Beşiktaş Camii’leri kitabından öğrendiğini söyledi.



Muhabirin şaşkınlığını gören Tatlı, “ Buraya gelen herkes şaşırıyor, siz ilk değilsiniz” diyerek pandemiden önce insanların hafta sonu Alaylı Sokağına gelip hatıra fotoğrafı çektirdiğini ve bu durumun bölge halkına garip geldiğini belirtti.

Yorumlar (0)