İstanbul’da Ramazan pidelerinin ücreti belli oldu

İstanbul Fırıncılar Odası, bu seneki Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. 330 gram pide fırınlarda 6 TL’den, Halk Ekmek büfelerinde ise 3 TL’den satılacak. Fırıncılar, unun devlet destekli olması halinde bu fiyatların maliyeti kurtaracağını ifade etti. Öte yandan bazı esnaflar, fiyatların giderleri çıkartıp çıkartmayacağı konusunda endişeli.

YAŞAM 16.03.2022, 15:59 17.03.2022, 16:24
İstanbul’da Ramazan pidelerinin ücreti belli oldu

İstanbul Fırıncılar Odası, bu seneki Ramazan ayı pidesi fiyatlarını açıkladı. Fırınlarda satılacak olan 330 gramlık sade pidenin fiyatı 6 Türk lirası oldu. Yumurtalı susamlı pidenin fiyatı ise 7,5 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene en küçük pide 365 gramlıktı ve fiyatı da 4 Türk lirası idi. 2021-2022 karşılaştırmasına göre bu seneki pidelerin gramajı küçültülürken fiyatı artırılmış oldu.

Halk Ekmek bayileri ucuza satacak

Fırınlarda satılacak pidelerin fiyatının yanı sıra Halk Ekmek bayilerinde satılacak pidelerin fiyatları da belirlendi. Halk Ekmek büfelerinde satılacak 330 gramlık sade pidenin fiyatı 3 Türk lirası olarak belirlendi. İstanbul Halk Ekmek, bu haberi sosyal medya hesaplarından duyurdu.



Devlet destekli un talep ediyorlar

Ürünlerin artan maliyetlerinden şikayet eden fırıncılar ise unlar için verilen devlet desteğini yeterli bulmuyor. Ramazan ayı için pide fiyatlarının asgari düzeyde tutulduğunu kaydeden fırıncılardan Ramazan Kodak, şunları dile getiriyor: “330 gramlık pide 6 liraya satılacak. Geçen sene daha yüksek gramajlı pide 4 liraydı. Ancak bir senede bizim maliyetimiz çok arttı. Kağıt, elektrik, un ve poşet fiyatlarında fahiş artışlar yaşandı. Kazancımız düştü. Biz, devletin destek verdiği unu kullanmaya çalışıyoruz ancak yetmiyor. Devlet desteğinin artırılmasını istiyoruz.”

“Fiyatlar bizi kurtarır mı bilmiyoruz”

Bir başka fırıncı Fatih Bastırma ise 330 gramlık pideden alınacak ücretlerin fırın giderlerini karşılaması konusunda emin olmadığını dile getiriyor ve ekliyor: “Vatandaşlarımızı zora sokmadan bu seneyi de atlatmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)