İstanbul ve 12 kente sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında İstanbul'un da olduğu 13 kente "sarı kod" taşıyan "sağanak yağış" uyarısı yaptı.

YAŞAM 27.12.2020, 09:37
İstanbul ve 12 kente sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının değerlendirme ve tahminlerine göre Türkiye'nin batı kesimleri parçalı bulutlu ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Burdur'un güneydoğu kesimleri ve Antalya çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı, öteki bölgeler az bulutlu ve açık olacak.

Doğu ve iç kesimlerde pus ve sisin yanı sıra don ve buzlanma oluşması öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde artıyor. Özellikle batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması öngörülüyor.

Marmara ve Ege'ye kuvvetli rüzgâr ikazı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Marmara bölgelerine kuvvetli rüzgâr uyarısı yaptı.

Meteoroloji rüzgârın Ege'nin kıyı kesimleri ile Marmara genelinde güneybatı ve güney yönlerden kuvvetli eseceğini ve saatteki hızı 40 ila 75 olan kısa süreli fırtına esmesinin beklendiğini belirterek, meydana gelmesi muhtemel baca ve soba gazı zehirlenmeleri, çatı ve levha uçması, direk ve ağaç devrilmesi ile ulaşım konusunda aksamalar ve benzeri olumsuzlukları dikkate alarak tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

İstanbul dâhil 13 ilimize "sarı kod" uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarı sisteminde 13 ilimize sarı uyarı verildi. Rüzgârın etkisi sebebiyle "sarı uyarı" yapılan iller şöyle:

İstanbul
İzmir
Kocaeli
Manisa
Çanakkale
Bursa
Balıkesir
Bilecik
Yalova
Edirne
Sakarya
Kırklareli
Tekirdağ

Hava durumu potansiyel tehlikeli!

Sağanak yağışlar sebebiyle yaşanabilecek su baskını, ani sel, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, yıldırım, hortum, yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının yararlı olacağı bildirildi.

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarısı nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "sarı kodlu" uyarı ile ilgili şu tanımı yapıyor:

"Hava durumu vatandaş için potansiyel tehlike arz etmektedir. Uzmanlarca tahmini yapılan meteorolojik olaylar olağandışı olarak görülmez ancak birçok faaliyetin meteorolojik şartlardan etkilenebileceği anlamına gelir ve insanların dikkatli ve tedbirli olması gerekir."

Yorumlar (0)