Hakkari'de çığ düştü! 1 şehit!

Milli Savunma Bakanlığından son dakika açıklaması geldi! Açıklamada, Hakkari ‘nin Şemdinli bölgesinde kar nedeniyle kapanan yolun açılması için yürütülen çalışmada çığ düşmesi sonucu iki personelin çığ altında kaldığı ve bir personelinde şehit düştüğü belirtildi.

GÜNDEM 27.12.2020, 09:49 27.12.2020, 17:37 Hanife
Hakkari'de çığ düştü! 1 şehit!

Olaya ilişkin MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgesinde yoğun kar nedeniyle yolun kapandığı ve yolun açılması için yürütülen çalışmada sırasında çığ düştüğü kaydedildi.  Açıklamada çığın düşmesiyle 2 personelin çığ altında kaldığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarıyla bir personelin yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırıldığı, diğer personel için ise arama kurtarma çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Diğer yandan hastaneye kaldırılan yaralı personelin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit düştüğü bilgisi geçildi.

MSB, açıklamasında son olarak başsağlığı dileklerinde bulunarak,  “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)