İstanbul'un 'Robin Hood'u bu kez Osmaniye'de görüldü

İstanbul'un gecekondu mahallelerinde zarfın içinde para dağıtan kimliği belirsiz yardımsever, bu kez Osmaniye Kadirli'de ortaya çıktı.

YAŞAM 04.12.2019, 12:37
İstanbul'un 'Robin Hood'u bu kez Osmaniye'de görüldü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi 7 Mart Mahallesi, Şehit Mustafa Yağız ve Bağ Mahallesin'deki bakkalların önünde siyah renkli lüks bir araçtan inen bir kişi bakkalara girerek veresiye defteindeki borçları ödemek istediğini söyledi.

Kadirli ilçesinden olmadığını söyleyen kimliği belirsiz adam, veresiye defterindeki borçları ödeyip diğer bakkallara giderek aynı şekilde borçları ödedi.

Bağ Mahallesi'nde bakkal dükkanı işleten Ümit Üşen, biri kadın üç kişinin lüks bir araç ile geldiğini ve kendisinden veresiye defterini çıkarmasını istediğini söyledi. Daha sonra borçları ödemeye geldiklerini söyleyen söz konusu kişiler bakkaldaki bütün veresiye borçları ödeyip gittiler. Diğer bakkallara da aynı şekilde uğrayıp borçları ödeyen kişiler, ilçede merak konusu oldu.

Şehit İbrahim Kundakçı mahallesinin bakkalı Adnan Yüce ise gizemli hayırsevere seslendi: "Robin Hood. Bizim mahalleye de bekleriz bizim borç defteri de fazla kabarık."

Daha önce İstanbul'un çeşitli ilçelerinde ortaya çıkan gizemli yardımseverin kim olduğu hâlâ belirli değilken, mahalle sakinleri ve bakkallar borçlarını ödeyenlerin kim olduğunu merak ediyor.

Yorumlar (0)