Kim bu Türk Robin Hood?

İstanbul'un farklı ilçelerindeki gecekondu semtlerinde daha önceki aylarda para dağıtan hayırsever bu sefer Tuzla'da yardımda bulundu.

YAŞAM 12.11.2019, 13:51
Kim bu Türk Robin Hood?

Daha önce, İstanbul Hasköy ile Başakşehir'in Şahintepesi Mahallesi'nde maddi durumu olmayan ailelere zarfta 1000 TL para veren ve halk arasında "Hızır" olarak bilinen "gizemli hayırsever" bu kez Tuzla Şifa Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan gecekondu mahallesinde görüldü.

Önceki mahallelerde yardımını gece yapan hayırsever şahıs, bu kez gündüz yardım etmeyi tercih etti. Yardımsever kişi, ilk olarak semtteki bütün bakalları dolaşarak veresiye olarak alışverişte bulunan mahalle sakinlerinin borçlarını ödedi. Sonrasında gecekondu mahallesinde ikâmet edenlere önceki yardımı gibi içerisinde 1000 TL bulunan zarfı verdiği öğrenildi. Ayrıca bu hayırsever kişinin, denk geldiği öğrencilere de 50'şer lira harçlık verdiği aktarıldı.

Tuzla'da olayın geçtiği mahallelerdeki bakkallardan olan Coşkun Yılmaz, hayırsever kişinin bakkala gelerek veresiye borçları ödeyip gittiğini ve borcunu ödediği ailelerin de bazılarına para dolu zarf da verdiğini söyledi. Bakkal Coşkun Yılmaz, hayırsever şahsın ismini sorduğunda ise "İsmim yok benim. Robin Hood deyin, bana yeter dedi" diye yanıt aldı.

Yorumlar (72)
Mahmut 4 yıl önce
Robinhod yardımına ihtiyacım var beni bul
Espolat 4 yıl önce
Robin hod baba beni de gör ben borca da raziyim
Serap 4 yıl önce
Malim seni verimdemi iyi olim vermimdemi kotu olim demisler isminize yapilan yorumlar onemli degil onemli olan niyet ben para istemiyorum varsa eski koltuk ev esyasi olsun eskisi olmayanin yenisi olmazmis bende oda yok
Havin 4 yıl önce
Nerde bizde o sans bi süpriz olsa
nergis 4 yıl önce
lütfen benide bul robin sana çok ihtiyacım var
İsmail 4 yıl önce
Kimsin bilmiyoruz ama Allah razı olsun çoluk çocuğun bağışlasın birini bin etsin inşAllah eğer bu yorumumu okursanız bende bir ekmek teknesi için senden yardım istiyorum
yıldız 4 yıl önce
herkese yardım eden hayırsever esenyurta uğrarsın ihşAllah banada yardım edersin ... bizide sevindirip dua alirsin
Şenol 4 yıl önce
Adım.şenol.sevim.evli.üç.cocugum.var.çocuklarım.okula.zarzor.gitmekte.istanbuldan.5yıl.once.köyumüze.belediye.tarafından.göç.ettik.burdada.evimiz.olmadıgı.için.kiradayız.benim.isteyim.böyle.büyükşeyirlerde.den.sonra.benimgibi.ihtiyaç.sahipleri.kırsal.köy.yerlerine.yapılması.ben.ne.zorluklarla.çocuklarımı.okutuyorum.Allah.bilir.yerigeliyor.çocuklarıma.harçlık.veremiyorum.ama.her.zaman.şükür.şükür.çocuklarıma.kişlık.giyecek.bile.alamadım.burda.kışın.işyok.yazın.çalışıyırum.inşAllah.bizimde.sesimiziduyan.olur.05354772336.herkese.hayırlı.akşamlar.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın