BDDK "sahte banka" ile ilgili savcılığa gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka gibi çalışan ancak bankacılık izni bulunmayan bir şirket için savcılığa başvuruda bulundu.

EKONOMİ 04.12.2019, 12:47
BDDK "sahte banka" ile ilgili savcılığa gitti

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), "Eurobank Kos. SH. A." unvanını kullanan şirketin faaliyet izni olmadığı halde bankacılık faaliyetinde bulunması sebebiyle savcılığa başvurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) yapılan açıklamada, bilindiği üzere, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda düzenlenen faaliyetlerde bulunulabilmesi için kurumdan gerekli izinlerin alınmasının zorunlu olup, bu zorunluluğa uyulmadan faaliyette bulunulmasının anılan kanunlar kapsamında suç olarak düzenlendiği anımsatıldı.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bu bağlamda, son dönemde 'Eurobank Kos. SH. A.' unvanını kullanan bir şirketin teminat mektubu düzenlemek suretiyle bankacılık faaliyetinde bulunduğu, ayrıca belgelerinde ve internet sitesinde bankacılık, finansal kiralama ve faktoring işlemleri yaptığı ve kredi kartı çıkardığı izlenimi uyandıran söz ve deyimleri kullandığı tespit edilmiş olup, kurumumuza başvuruda bulunan ya da kurumumuz tarafından faaliyet izni verilen böyle bir banka, kart çıkaran kuruluş ya da finansal kiralama veya faktoring şirketi bulunmamaktadır."

Eurobank Kos. SH. A. şirketi yetkilileri hakkında Cumhuriyet başsavcılığına başvuruda bulunulduğu vurgulanan açıklamada, izinsiz faaliyette bulunduğu belirlenen benzer kişiler hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağının altı çizildi.

Yorumlar (0)