İstanbul'un fethini andıran görüntü

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesindeki kırsal Kurşunlu Mahallesi üzerindeki bir atölyede üretimi yapılan 200 tonluk balıkçı teknesi, karadan yürütülmek suretiyle liman sahasına kadar getirildi.

YAŞAM 22.12.2021, 18:57
İstanbul'un fethini andıran görüntü

Karacabey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Gökmen Civelek'in akrabaları ile kurduğu ve işlettiği atölyede yapılan balıkçı teknesini liman sahasına kadar götürmek amacıyla bir markete ait olan duvar yıkılırken, elektrik firması personeli tarafından bazı direk ve kablolarda tedbir alındı.

Yaklaşık olarak 40 kişiden oluşan ekibin vinç, 3 traktör ve 3 kepçe yardımıyla gerçekleştirdiği faaliyet 10 saat boyunca sürdü. Balıkçı limanına getirilen tekneye burada ek parçalar monte edilecek.

"Yetkililer bize yer göstersin"

Açıklama yapan Civelek, sınırlı olanaklarla üretim yaptıklarını bildirdi.

Mahalle sınırları içinde kullanabilecekleri alanın kısıtlı olduğunu kaydeden Civelek, "Bu durum daha çok üretim yapmamıza engel teşkil ediyor. Liman bölgesi içinde veyahut civarında yer var fakat prosedürler sebebiyle kiralayamıyoruz. Türkiye'nin üretime gereksinimi var. Yetkili kişiler bizlere kiralayabileceğimiz bir alan göstersinler. Projelerimiz an itibarıyla hazır durumda." sözlerini sarf etti.

Sedat Civelek ise söz konusu teknenin yapımının tamamlandığında 350 tona ulaşacağının altını çizerek, "Bundan sonra inşa edeceğimiz 3 tekne daha var fakat yerimiz küçük olduğu için bunu gerçekleştiremiyoruz. Bu nedenle de blok olarak yapıp, burada tamamladıktan sonra suya çekiyoruz. An itibarıyla yanımızda 15 çalışan var. Burada minimum 100 ila 150 kişiye iş imkanı sağlayabiliriz." yorumunda bulundu.

Belediye Başkanı Ali Özkan da mahalleye büyük bir üretim tesisi kazandırmak amacıyla faaliyetlerine devam edeceklerini aktardı.































Yorumlar (0)