Osmaniye'de gökten taş yağdı

Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinde yağmur esnasında gökten taş yağdı. Taş yağmuruna yakalanan bir kadın, "Korkudan merdivenlere zar zor kaçabildim." dedi.

YAŞAM 22.12.2021, 19:24 23.12.2021, 13:07
Osmaniye'de gökten taş yağdı

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, ilçede 3 gün boyunca devam eden yağmurun akabinde Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'ne taş yağdı. Taş yağmuruna evinin damında yakalanan Zahide Dalkıran adlı yurttaş, “Öğle saatlerinde güvercinleri beslemek amacıyla dama çıktım. O sırada yumurta büyüklüğünde siyah renkli şeyler düşmeye başladı. Merdivene doğru geçtim. Yere düştüklerinde dağılıyorlardı. Çok korktum. Bir süre sonra durdu. Bir kısmını topladım, bunların incelenmesini talep ediyorum." sözlerini sarf etti. 

"Taştan çok plastiğe benziyor"

Yağmurla beraber yağan taşları inceleyen jeolog Tahsin Öndaş ise “Gökten yağdığı öne sürülen maddeyi inceledim. Siyah renge sahip, kırılgan, kokusu olmayan bir yapıda, taştan çok plastiğe benzeyen bir madde. Bazı plastik maddeler eriyip donunca bu hali alabiliyor. Hortum ve fırtına sebebiyle yerden kalkan bazı maddeler başka bölgelere yağabiliyor. Tabii detaylı bir şekilde incelemelerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu. 



Yorumlar (0)