İstanbul'da gövdesinin üzerine inen uçak, pistten kaldırıldı

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağının ön tekerleğinin açılmaması üzerine gövde üzeri iniş yaptığı olayda facianın eşiğinden dönüldü. Kargo uçağı, ekiplerin çalışmalarıyla pistten kaldırıldı.

YAŞAM 08.05.2024, 10:32 09.05.2024, 01:34 Şeyda Gül
İstanbul'da gövdesinin üzerine inen uçak, pistten kaldırıldı

Paris - İstanbul seferini gerçekleştiren Boeing B767 tipi kargo uçağı iniş sırasında büyük bir talihsizlik yaşadı. Ön iniş takımları açılmayan uçak piste gövde üzerinde indi. Şans eseri ölü ya da yaralının olmadığı olayın ardından bakanlıktan açıklama geldi.

İniş takımı kapalı vaziyette iniş yaptı

Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracının saat 07:55 lokalde pilot ifadesine göre hidrolik arızası yaşadığı ifade edildi. Bu nedenle ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirdiğini belirtilen açıklamada,saat 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kaldığı vurgulandı.

Araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır

Ölen ya da yaralanan olmadığı vurgulanan açıklamada, havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edildiği kaydedildi. “Pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır” denilen açıklamada, başkanlık tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatıldığı bilgisine yer verildi.

İniş takımlarında meydana gelen arızadan dolayı İstanbul Havalimanı2na gövdesinin üzerinde inen uçak, pistten kaldırıldı ve hangara götürüldü. 

Yorumlar (0)