İmam hatip ortaokulunda 10 kız öğrenciyi taciz eden müdür, sessiz sedasız tutuklandı

Eskişehir’de bir imam hatip ortaokulunun müdürü olan M.K.’nin 10 kız öğrenciye cinsel istismar ve taciz uyguladığı öğrenildi. Bu konuda daha önce defalarca ceza alan müdür, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

YAŞAM 16.02.2022, 09:29 16.02.2022, 12:21
İmam hatip ortaokulunda 10 kız öğrenciyi taciz eden müdür, sessiz sedasız tutuklandı

Eskişehir’de Alpu Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu ile Alpu Ortaokulu’nda müdürlük yapan M.K. hakkında 10 kız öğrenci, iddialarda bulundu. Öğretmenin kendilerine sözlü ve fiziksel taciz uyguladığını ve istismarda bulunduğunu belirten öğrenciler, aileleriyle birlikte polisin yolunu tuttu. Gelen şikayetler üzerine Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında okul müdürü M.K., dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.  



Polis ekipleri, sanığı basından kaçırmak için ter döktü 

Gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beylikova Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan M.K., tutuklandı. Adliye kapısı önünde sanığın çıkartılmasını bekleyen basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için M.K., arka kapıdan çıkartıldı. Sanık, şehir merkezindeki Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne getirilerek koronavirüs testi yaptırıldı ve sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından cezaevine sevk edildi. 



Kaymakam, Eskişehir Valisi’ni daha önce uyarmış 

Yapılan incelemede Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun ocak ayında Eskişehir Valiliği’ne uyarı niteliğinde dilekçe yazdığı ortaya çıktı. Karaalioğlu, dilekçesinde şunları dile getirmişti: “Alpu Ortaokulu’nda görev yapan M.K. isimli okul müdürü hakkında, bazı kız öğrenciler okulun rehber öğretmeni F.G.’ye başvurarak müdürün uygunsuz davranışlarını dile getirmişler ve M.K. hakkında soruşturma açılmıştır. Soruşturma seyrinin olumsuz etkilenmemesi adına M.K., 5 Ocak 2022 tarihinde görevden uzaklaştırılmıştır. Okul müdürünün sicili incelendiğinde kendisine 3 Mart 2020 tarihinden itibaren uyarı cezası, aylıktan kesme cezası, kınama cezası gibi cezalar verildiği görülmüştür. Ayrıca kendinin evli olduğu halde 19 yaşındaki bir kızla kaçtığı göz önünde bulundurulmuş ve bu sebeple görevden uzaklaştırılmıştır. Kendisinin tüm bu cezalara karşın okul müdürlüğü görevini icra etmesi, öğrenciler için tehlike oluşturmaktadır.” 

Yorumlar (0)