İhtiyaç kredisiyle aldığı papağanını bir an bile yanından ayırmıyor

Sivas’ta 13 sene evvel kredi çekerek aldığı papağanını yanından bir an olsun ayırmayan Hateme Karabulut, her yere papağanıyla gidiyor.

YAŞAM 12.09.2021, 23:57 13.09.2021, 15:49
İhtiyaç kredisiyle aldığı papağanını bir an bile yanından ayırmıyor

Sivas’a bağlı Zara ilçesinde ikamet eden 60 yaşındaki Hateme Karabulut, 13 sene evvel 600 TL kredi çekerek 'Jako' cinsi bir papağan aldı. Karabulut, kredi çekerek aldığı papağanına evladı gibi bakıyor ve onu bir saniye dahi yanından ayırmıyor. Pazara, markete ve parka papağanıyla giden Karabulut, papağanıyla yatıp kalkıyor. Papağanına bir hayli düşkün olan Karabulut, papağanı kaybolduğunda kalp krizi geçirmiş. İkiliyi sokakta görenler ilk olarak şaşkınlığını gizleyemiyor, ardından bol bol fotoğraf çektirmek istiyor. 

“Bu benim çocuğum"

Karabulut, papağanını çocuğu gibi gördüğünü belirterek, “'Sabri'yi kredi çekerek aldım. Sabah 09.00 gibi bahçeye çıkıyoruz ve müzik dinliyoruz. Müzik dinlemeyi çok seviyor. Beni çok kıskanıyor. Bizi görenler şaşırıyor. Ben tüm hayvanları seviyorum. Zaten hayvan olarak da görmüyorum, bu benim çocuğum." ifadelerini kullandı. 

Papağanı kaybolduğundan kalp krizi geçirdi

Karabulut, 'Sabri' kaybolduğunda kalp krizi geçirdiğini belirterek, "7 bin TL teklif ettiler, karşılığında inek verdiler ama satmadım. Babam, annem ve eşimi kaybettim ama 'Sabri'yi kaybettiğimde daha çok ağladım. Belediye binasına anons vermeye gitmiştim, orada kalp krizi geçirmişim. Aletleri bağlamışlardı, hepsini söktüm. Doktor, 'Ne yapıyorsunuz? Ölürsünüz.' dedi ama dinlemedim. Papağanım gittiyse ben de öleyim. Akşamları birlikte yatıyoruz. 'Anne' dediğinde akan sular duruyor." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)