Karamollaoğlu: ABD'yi yönetenler aptallık numarasına yatıyor

Karamollaoğlu, 11 Eylül saldırılarının ABD istihbaratı tarafından planlandığını belirtti.

SİYASET 13.09.2021, 00:39 13.09.2021, 00:48
Karamollaoğlu: ABD'yi yönetenler aptallık numarasına yatıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Edirne'de partisinin 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

"Tüm dünyayı aptal yerine koyuyorlar"

Karamollaoğlu, 11 Eylül saldırılarının ABD istihbaratı tarafından planlandığını dile getirerek, "Tesadüf değil, teröristlerin yaptığı bir hadise değil. Bu kadar ahlaksız insanların yönettiği bir dünyada barış ve huzur olmaz. Saldırıları teröristler değil, ABD istihbaratı planlandı. Kim yapmış bunu? Müslümanlar. Uçakları kaçırmışlar, 500 kilometre mesafeden gelmişler ve kulelere saldırmışlar. O kulelerin tümü olduğu yere çökmüş. Pentagon'a saldırmışlar, bir kısmını muaf etmişler. Affedersin ama sen aptal olabilirsin de tüm dünyayı aptal yerine koyma hakkına sahip değilsin. Nasıl olur da bir kule uçak çarptı diye kendi temelleri üzerine çöker? Yalnızca patlayıcıların senkronize bir şekilde patlatılması sonucunda o kuleler çökebilir. Dünya aptal değil fakat ABD'yi yönetenler aptallık numarasına yatıyor." sözlerini sarf etti.

"Hesap vermeyen bir iktidar, zorbalığa yönelir"

Liyakate önem verilmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, "Birilerine yakındır diye bir adamı bir makama tayin edersen sorunu çözemezsin. Yönetim şeffaf olmalı, hesap vermeli. Her yaptığı iş hem yurttaş tarafından hem de yetkili kişi ve kurumlar tarafından denetlenmeli. Hesap vermeyen bir iktidar ister istemez zorbalığa doğru yönelir. 'Böyle bir şey mevzubahis değil efendim.' diyorlar. Yoksa neden denetime açık değilsin? Neden en küçük bir tenkidin bile hesabını vermekten acizsiniz bugüne dek? Bunu yetkili mercilerin yapması gerekir." şeklinde konuştu.

"Bu şekilde huzuru sağlayamayız"

"Birbirimize hakaret ederek konuşursak huzuru yakalayamayız." diyen Karamollaoğlu, "Ne yazık ki biz bunu bugün Türkiye'de yaşıyoruz. Farklı düşüncelere sahip olan insanlar diğerini en ağır ithamlarla tenkit ederek söze başlıyorlar. Yok arkadaş, sen o kafayla Türkiye barış ve huzur getiremezsin." dedi.



Yorumlar (0)