HTS kayıtları Ümitcan Uygun'u yalanlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Esra Hankulu'nun ölümüne dair hazırlanan iddianameye ilişkin 'ağırlaştırılmış müebbet' talep edilen şüpheli Ümitcan Uygun'un ifadesinde bulunan çelişkilere de yer verildi.

YAŞAM 25.10.2021, 19:02
HTS kayıtları Ümitcan Uygun'u yalanlandı

Şüpheli şahıs hakkındaki iddianamede, Uygun'un ifadeleri ile Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor, tanıkların beyanları, HTS ve telefon kayıtları incelendi.

Rapor doğrultusunda, Hankulu'nun 2 Ağustos günü saat 17.55 sularında şüpheli şahıslardan Dilan C. ile bir araya geldiği, bu saatte Uygun ile odaya girdiği, 3 Ağustos günü saat 02.00 sularına değin başına herhangi bir darbe almadığının belirlendiği kaydedildi.

Rapor doğrultusunda, vefat saatine değin Hankulu'nun sağlığının normal olduğu belirtilen iddianamede, tanık ve şüpheli ifadeleri ile HTS kayıtlarının incelemesi neticesinde Hankulu'nun cansız bedeninin bulunduğu odaya şüpheli Uygun haricinde başka bir kişinin girdiğine ilişkin delil olmadığının altı çizildi.

İddianamede, "Hankulu'nun vefat etmesine sebep olan eylemin, Uygun ile baş başa oldukları esnada meydana geldiği sonucuna varılmıştır." denildi.

Sağlık personellerinin olay mahallinde genç kızı sırtüstü, elleri göğsünde bulduklarına da yer verilen iddianamede, cansız bedenin bu pozisyonu da dikkate alındığında maktulün kendi kusuru sonucunda künt travmaya sebep olamayacağına vurgu yapıldı.

Genç kızın sağ dizinde ve sol kol dirseğinde bölgesel sıyrıklar, sol dizinde ise 5 santimetre büyüklüğünde deri kaybı olduğu kaydedilen iddianamede, Hankulu'nun tırnaklarında Uygun'a ait DNA kalıntılarının bulunduğu belirtildi.

Çelişkiler sıralandı

İddianamede şüpheli şahsın ifadesinde 'olayın yaşandığı gün saat 10.15 sularında avukatı aradığı için uyandığını, bu sırada Hankulu'nu uyandırıp, taksi çağırmasını söylediği' aktarıldı.

İfadesine başvurulan taksicinin ise olayın yaşandığı gün 10.30-11.00 saatleri arasında durağı bir erkeğin aradığını ve söylenen adrese taksi istediğini belirttiği kaydedilen iddianamede, "Telefon kayıtlarına göre, Uygun'un ifadesinin tam tersine telefon sesine uyandığını ileri sürdüğü avukatıyla saat 10.09 sularında kendisinin araması üzerine görüşme yaptıkları belirlendi." denildi.

Şüpheli şahsın, 'evden ayrıldığında Hankulu'nun kendisini uğurladığı, ardından kapıyı arkadan kilitlediği' şeklindeki beyanı da anımsatılan iddianamede, "Fakat olay günü sağlık personellerine kapıyı açan, evdeki bir diğer şüpheli Furkan G., kapının arkadan kilitli olmadığını söyledi. Bu sebeple de Uygun'un evden çıktığı esnada Hankulu'nun artık hayatta olmadığı kesinlik kazandı." ifadelerine yer verildi.

Uygun'un, genç kızın vefatına sebep olacak biçimde kafa bölgesine şiddet uyguladığı kaydedilen iddianamede, şüpheli şahsın, cansız bedene yatakta bulunduğu şekli vererek evden çıktığı belirtildi.

Yorumlar (0)