Erdoğan'dan '10 büyükelçi' açıklaması

Erdoğan, 10 büyükelçinin 'Osman Kavala' açıklamasına ilişkin olarak, "Her şeyden evvel bu tavır Türkiye'deki yargı teşkilatına, bütün yargı üyelerine yapılmış olan bir hakarettir." dedi.

GÜNDEM 25.10.2021, 19:25 25.10.2021, 20:11
Erdoğan'dan '10 büyükelçi' açıklaması

Geçtiğimiz hafta 10 büyükelçi tarafından Osman Kavala'nın salıverilmesine yönelik gerçekleştirilen çağrı, büyük bir tepki toplamıştı.

Söz konusu büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istenmeyen adam' ilan edilmeleri yönünde talimat vermesinin akabinde geri adım attı.

"Dertleri hak, hukuk değil"

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, konuya ilişkin olarak, şu sözleri sarf etti:

"Bazı devletlerin büyükelçilerinin talihsiz ve hadsiz açıklamaları, direkt olarak Türk yargısını hedef almıştır. Her şeyden evvel bu tavır Türkiye'deki yargı teşkilatına, bütün yargı üyelerine yapılmış olan bir hakarettir. Anayasa'da belirtildiği gibi, Türk yargısı hiç kimsenin emri altına giremez. Dünyada bu kadar acı yaşanırken, adaletsizlikler ortadayken ülkemizi dillerine dolayanların hedeflerinin hak, hukuk olduğuna hiç kimse bizi inandıramaz.

"Geri adım attılar"

Bizim amacımız kriz çıkarmak değil, Türkiye'nin egemenlik haklarını ve onurunu koruma altına almaktır. Bugün yine aynı büyükelçiliklerce gerçekleştirilen yeni açıklamayla bu adımdan geri dönülmüştür.

Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine bağlılıklarını dile getiren bu büyükelçilerin, bundan sonra çok daha dikkatli olacaklarına inancımız tamdır.

"Barındırmayız"

Türkiye'nin bağımsızlığına saygı duymayanlar, sıfatı her ne olursa olsun Türkiye'de barınamayacağını da ayrıca dile getirmek istiyorum. Bu süreç doğrultusunda kimin ülkemizin ve milletimizin yanında durduğunu, kimin ellerin kılıcını çaldığını bir defa daha görmüş olduk."

Yorumlar (0)