Gümüşhane'ye 10 dakika yetti: Sel oldu

Gümüşhane’de önce akşam saatlerinde dolu, daha sonra ise kuvvetli yağmur şeklinde yaşanan kısa süreli yağışın neden olduğu sel sebebiyle bahçeleri su basarken yollar da kapandı.  

YAŞAM 12.07.2021, 10:04 12.07.2021, 17:00
Gümüşhane'ye 10 dakika yetti: Sel oldu

Gümüşhane merkeze bağlı Pirahmet vadisinde etkisini hissettiren yağıştan sonra Tekke köyündeki dik yamaçlardan karayoluna doğru akan sel sularının taşımış olduğu hafriyat, kısa süreli, Bayburt-Gümüşhane istikametindeki yolun kapanmasına sebep oldu oldu. 

Bahçeleri su bastı, yollar kapandı

Göle dönen yolun kapanmasından sonra karayolları ekipleri tarafından temizlik çalışmasıyla birlikte ulaşıma açılırken aynı yerde karayolu kenarında bulunan bazı işyerlerini su bastı. 

Yağış sebebiyle Gümüşhane-Kelkit karayolunun Pirahmet köyü çıkışında bulunan dik yamaçtaki dereden sel sularının taşımış olduğu malzeme, karayolunu ulaşıma kapattı. Olaydan sonra yol kapanırken, ulaşım yolun hemen bitişiğinde çalışmaları süren bölünmüş yola aktarıldı. Aynı alanda derenin yanındaki bahçeler de sel sularıyla doldu. 

Vatandaşlar kent merkezine dönemedi

Yağışın etkisini hissettirdiği vadide bulunan Çayırardı köyünün yolu, derelerden taşınan malzemeler sebebiyle ulaşıma tamamen kapandı. Hafta sonunu köyde geçiren vatandaşlar yağıştan sonra şehir merkezine dönmek istediklerinde derelerden akan sel ve selin getirdiği malzeme sebebiyle yolun kapalı olduğunu fark edince hemen ekiplere bildirdi. İl Özel İdaresi ekipleri geç saatlere kadar gerçekleştirdikleri çalışmalarla yolu tekrar ulaşıma açtı. 

Öte yandan iki genç, yağış sebebiyle debisi yükselen Harşit çayının kenarına düşürdükleri futbol topunu almak üzere dere kenarına inip oradan çıkamayınca Gümüşhane Belediyesi İtfaiyesi ekipleri bir merdiven uzatarak gençleri kurtardı. 

Yağıştan sonra derelerde ve Harşit çayındaki su debisi artarken, yağışın etkisini hissettirdiği Pirahmet deresinde bir vatandaş, gelen sel birikintisini telefonuyla kayıt altına aldı. 























Yorumlar (0)