Göçmen kampı üzerinden PKK'ya katılmıştı... Teslim oldu!

Yunanistan'da bulunan Lavrion Göçmen Kampı üzerinden Irak'a giderek terör örgütü PKK'ya katıldığı belirlenen 19 yaşındaki N.Ş, ikna edilerek polise teslim oldu. 

YAŞAM 05.03.2020, 11:20 05.03.2020, 11:27
Göçmen kampı üzerinden PKK'ya katılmıştı... Teslim oldu!

Adana'da yaşayan ailesinin yanından geçen sene ayrılarak terör örgütü PKK'ya katılan 19 yaşındaki N.Ş'nin teslim olması için Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından ikna çalışmaları gerçekleştirildi. 

Ekiplerin ortak çalışması neticesinde ikna edilen N.Ş. terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim oldu.

Terör örgütü PKK'nın kandırdığı çocukları ile bir sene sonra Adana'da bir araya gelen anne ve baba kızlarına sarılıp özlem giderdi.

19 yaşındaki N.Ş. terör örgütüne katılmak amacıyla 4 Şubat 2019 tarihinde Adana'dan İstanbul'a gittiğini, aynı gün Edirne'den kaçakçılar vasıtasıyla Meriç Nehri'ni botla geçerek Yunanistan'a gittiğini söyledi. 

Türkiye'yi terk etmeden önce tanıdığı örgüt mensupları ile görüşmede bulunduğunu kaydeden N.Ş, bu kişilerin kendisine Yunan polisine gitmesini, siyasi suçlu olarak arandığını, terör örgütü PKK'ya katılmak için Türkiye'den ayrıldığını ve Lavrion kampına gitmek istediğini söylemesi yönünde talimat verdiğini bildirdi. 

FETÖ üyeleri ile kampa götürülmüş

N.Ş. talimatların ardından Yunan polisine teslim olduğunu ve kendisine söylenenleri birebir aktardıktan sonra polis merkezine götürüldüğünü belirtti. 

Polis merkezinde 3 gün kaldığına kaydeden N.Ş, konuşmalarından terör örgütü FETÖ/PDY'ye mensup olduklarını fark ettiği ailelerle birlikte Lavrion Göçmen Kampı'na götürüldüğünü ifade etti. 

N.Ş, kampta bulunan evlerin girişlerinde farklı terör örgütlerine ait olan simgelerin bulunduğunu bildirdi. 

PKK elebaşı için yürüyüşe katılmış

Kamptaki terör örgütü mensupları ile 15 Şubat günü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünde protesto için düzenlenen yürüyüşe katılım gösterdiğini aktaran N.Ş, bir hafta sonra da başkası adına basılan sahte pasaport ile Yunanistan'dan uçağa bindiğini ve Irak'a geçip PKK kamplarına katıldığını kaydetti.

N.Ş. 2019 yılının Mart ayında Irak'ın kuzeyinde bulunan Gare kampını terk edip Dicle Nehri üzerinden botla Suriye'nin Derik bölgesine gittiğini, burada terör örgütü YPG'nin sözde asayiş birimine teslim olduğunu ve 4 ay ideolojik eğitim ile beraber bomba ve silah eğitimi aldığını söyledi.

Örgüte ilişkin bilgi veren N.Ş, PKK'da kaldığı süre boyunca örgüt mensuplarına değer verilmediğini anladığını ifade etti. 

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen N.Ş. tutuklandı.
 

Yorumlar (0)