"Glütensiz Bir Başka Kafe"nin "özel" garsonu, çalışkanlığıyla takdir topluyor

Gaziantep'te glütensiz bazı ürünlerin üretilip satıldığı bir kafede görev alan down sendromlu 30 yaşındaki Ahmet Görmez, çalışkanlığı ve özverisiyle takdir topluyor.

YAŞAM 21.03.2022, 17:31 21.03.2022, 17:32
"Glütensiz Bir Başka Kafe"nin "özel" garsonu, çalışkanlığıyla takdir topluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koordinesinde "Korumalı iş yeri" statüsünde bulunan "Glütensiz Bir Başka Kafe"de 5 yıldır garson olarak görev alan down sendromlu Görmez, yüzündeki tebessümü, müşterilere ve çalışma arkadaşlarına yansıtıyor.

‘Yüzünden gülümseme eksilmiyor’

Ev hanımı bir anne ile devlet memuru babanın 3’üncü çocuğu olarak dünyaya gelen Görmez, özel bir eğitim aldı. Ardından Engelli Koordinasyon Merkezi'nde eğitim alan Görmez, akıl oyunları, işaret dili, yazma ve okuma zeka geliştirici eğitimlerini tamamladı. 

2017'de Gaziantep’te açılan "Glütensiz Bir Başka Kafe"de çalışmaya başlayan Görmez, neşeli halleri ve samimi tavırlarıyla hem çalışma arkadaşlarının hem de müşterilerin arkadaşlarının sevgisini ve saygısını kazandı.


Kafeye gelenlere "hoş geldiniz" dedikten sonra yer gösteren ve müşterinin siparişini mutfaktaki personele götüren Görmez, ardından masalara siparişleri koyarken gülümsemeyi de eksik etmiyor.

Çalışkanlığıyla çevresindekilerin ve müşterilerin takdirini alan Görmez, geliriyle de ailesinin evinin taksitlerine destek veriyor.

- Kafeye Ahmet için gelenler var 

"Glütensiz Bir Başka Kafe"nin sorumlusu Ayfer Özçetin, Görmez'in çalışma hayatından önce birçok eğitimden geçtiğini ifade etti.

Görmez'in ayrı bir neşesi ve kalbi olduğuna dikkat çeken Özçetin, pozitifliği ve neşesiyle ile her zorluğun ve sıkıntının üstesinden geldiğini kaydetti.

Ahmet’e yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Özçetin, şunları aktardı:

"Ahmet 5 yıldır bizimle çalışıyor. Ahmet, kafemizin, müşterilerimizin ve belediyemizin neşe kaynağı oldu. Ahmet için özel olarak buraya gelen müşteriler var. Onun yaşamına renk kattık demekten çok Ahmet bizim yaşamımıza renk kattı diyebiliriz. Ahmet iyi ki var, iyi ki bizimle. O bizi, o da bizi çok seviyor."

​​​​​​​

Yorumlar (0)