“Gariban yemeği” şırdanda talebe yetişilemiyor

Eskiden gariban yemeği olarak bilinen ancak son dönemde oldukça popülerleşen şırdan, tam manasıyla altın çağını yaşıyor.

YAŞAM 04.10.2021, 14:12
“Gariban yemeği” şırdanda talebe yetişilemiyor

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali öncesinde şırdanda ürün bolluğu yaşanıyor.

Ülkemizin birçok mezbahasında günlük olarak kesilen çok sayıda küçükbay hayvanın sakatatı çiğ olarak Adana’ya getiriliyor.

Başka şehirlerden Adana’ya çiğ şırdan getirilmesine karşın, kimi zaman kesimlerin azalmasından dolayı talebin karşılanması hususunda sıkıntı yaşanıyor.

Fakat koronavirüs döneminde lokanta ve restoranların birçoğu kapalı olduğundan dolayı şırdanlar da şoklanmak suretiyle saklandı.

Normalleşmeyle beraber işletmelere et yetiştirmek maksadıyla şehirde koyun kesimi de artış gösterince şırdan stoklarının arttığı görüldü.

“Adana’dan diğer şehirlere gönderiliyor”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, şırdan yemeğinin artık Adana’yla özleşleştiğini ifade ederek, “Çok fazla talep var. Esnaflarımız şırdanı diğer şehirlerden getiriyor. Toplama olarak satıyor. Ülkemizdeki bütün şırdanlar burada toplanıyor ve dezenfekte ediliyor. Ardından ise pişirilerek diğer şehirlerimize yollanıyor.” şeklinde konuştu.

“İşlerimiz çok iyi”

Şırdancı Emir Kertiş ise, “Bu yıl mutluyuz. Kesimler çok bol. Ürün stoğu yaptık. Lezzet festivali öncesinde de mutluyuz. Türkiye’yi karşılamak için bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)