Evlat nöbetindeki aileler Kurban Bayramına hüzünlü giriyor

PKK terör örgütü tarafından çocukları zorla kaçırılan ve dağa götürülen ailelerin Diyarbakır HDP il binası önündeki evlat nöbeti 686. gününde devam ederken aileler, Kurban Bayramına bir gün kala çocuklarına teslim olma çağrısında bulundu.

YAŞAM 19.07.2021, 14:11 20.07.2021, 09:18
Evlat nöbetindeki aileler Kurban Bayramına hüzünlü giriyor

Çocukları, PKK terör örgütü tarafından zorla dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP il binası önündeki nöbeti 686. gününde sürüyor.

“Gel oğlum, birlikte bayramı yaşayalım” 

Evlat nöbetindeki aileler, Kurban Bayramına bir gün kala çocuklarına teslim olmaları konusunda çağrıda bulunurken, evlat nöbetindeki annelerden Güzide Demir, 4 sene önce 16 yaşındayken oğlu Aziz’in HDP tarafından zorla kaçırıldığını, 2 senedir nöbette yer aldığını ve oğluna bayram arefesinde kavuşarak çifte bayram yaşamak istediğini aktardı.

Çocuğuyla beraber bayramı geçirmek istediğini ifade eden anne Demir, ”Umudum çok fazla, birçok ailenin çocuğu geri döndü çünkü. İnşallah Azizim de bu bayramda gelir ve ona kavuşurum. Aziz oğluma çağrı yapıyorum. Oğlum Aziz, neredeysen lütfen gel teslim ol. Gel oğlum birlikte bayramı yaşayalım. Ben senin için öldüm gel oğlum Aziz. Söyle arkadaşlarına da hepiniz beraber teslim olun” açıklamasını yaptı. 

“Oğlumdan 20 bayramdır haber alamıyorum” 

Hakkari'den 10 sene önce 13 yaşındayken kaçırılan oğlu Emircan için eyleme katılan anne Nihal Çiftçi, evladından 20 bayramdır haber alamadığını ifade etti. HDP’liler tarafından oğlunun okul kapısından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığını öne süren anne Nihal Çiftçi, “Evladımdan 10 senedir haber alamıyorum. Kaçırıldığı zaman da bayrama 2 gün vardı onu dağa kaçırdılar. Ben oğlumdan 20 bayramdır haber alamıyorum. Artık bu bayramda oğluma kavuşmak istiyorum. Bu bayram inşallah teslim olur. Oğlum sesimi duyuyorsa 20 bayramdır her bayram zehir zemberek geçti. Bu bayram ne olur gel çifte bayram yaşayalım” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)