Erdoğan'dan Adalet Divanına baş örtüsü tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs yolculuğu öncesi açıklamalar yaptı ve KKTC'de vereceği müjdeyi anımsatarak, "Ada'da çifte bayram yaşayacağız” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 19.07.2021, 14:42 19.07.2021, 15:17
Erdoğan'dan Adalet Divanına baş örtüsü tepkisi

Cuma günü yaptığı açıklamada Kıbrıs’a gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada bir müjde vereceğini duyurmuştu.

“Kıbrıs, adalet ve eşitlik mücadelesi veriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. Yarım asırdan fazla bir zamandır Kıbrıs Türkleri’nin adalet ve eşitlik mücadelesi verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Kıbrıs ziyaretinde durum değerlendirmesi yapılacağını açıkladı ve "Ziyaretimiz esnasında Cumhurbaşkanı Sayın Tatar'la bir araya gelecek, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ve milli davamıza yönelik bir durum değerlendirmesi gerçekleştireceğiz." sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kıbrıs'ta kalıcı, sürdürülebilir ve adil bir gelecek isteyen bütün taraflara, söz konusu bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri konusundaki çağrımı yineliyorum. Kıbrıs Türk tarafı, kimin çözümden taraf olduğunu ve kimin çözümsüzlükten nemalandığını tüm dünyaya bir defa daha göstermiştir. Türkiye, dün olduğu gibi her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında olmayı sürdürecektir." 

“İnanç özgürlüğünü öğrenmeleri gerekiyor”

Açıklamalardan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreçten sonra yeni bir müzakere olacaksa, bu yalnızca iki egemen ve eşit devlet arasında olabilir." sözlerini kullandı.

AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

"Adalet Divanı, özellikle adını değiştirmesi gerekiyor. Bu kararın Adalet Divanı'yla hiçbir ilgisi yok. Adalet Divanı olduklarını kanıtlamaları için öncelikle inanç özgürlüğü nedir, kesinlikle öğrenmeleri gerekiyor. Bu sözleri aynen kipa takan insanlar için de söylesinler. Kipa takanlar için acaba bu tarz bir şey söyleyebilirler mi?"

Azerbaycan-KKTC temasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Azerbaycan başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden bu tarz temasların üst seviyede kurulması, bizim çalışmalarımız ve gayretlerimizdir” açıklamasını yaptı.

“Rakamlar 7 bini tekrar yakaladı, bu bir tehdittir”

Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı:

"Toplu mekanlarda kesinlikle maske ve mesafeye çok dikkat etmeliyiz. Vefat sayıları dün itibarıyla ciddi anlamda arttı. Öte yandan rakam 7 binleri yeniden yakaladı. Bu durum, bizim için bir tehdittir. Bu tehdide kesinlikle fırsat vermemeliyiz. Aşının önünü açtık. Aşı olmayanlar mutlaka aşısını yaptırmalı. Olumsuz propagandalara aldırmadan aşılarımızı da olmalıyız ki aşı bizim için önemli bir garanti ve teminattır. İnşallah yıl sonuna kadar kendi aşımızı da üretmek koşuluyla, herhangi bir ihtiyaç ya da 'Dışarıdan gelir mi?' gibi bir sıkıntıya girmeden bu problemi de çözmüş olacağız."

“Taliban, Türkiye’yi istemiyoruz demiyor”

ABD ve Kabil görüşmesini de değerlendiren Erdoğan, şunları ifade etti:

Taliban'ın yaptığı açıklamalarda ‘Türkiye'yi istemiyoruz’ gibi bir açıklaması yok. Bazı açıklamalar yapıyorlar ve bize ilişkin birtakım yaklaşımları var. Biz, adımları atarken Türkiye yönetimi olarak planlarımız var. Bu planların gereğini yapıyoruz. Gerek şahsım adına gerek dışişleri nezdinde söz konusu adımları atıp nasıl görüşmeler gerçekleştireceğiz, nereye ulaşacağız. Biz şu an bu gayret içerisindeyiz. Taliban'ın burada bir işgal hareketini sürdürmesi doğru bir tavır değildir. Buradan biz Taliban'a sesleniyoruz. Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi derhal bırakmaları lazım. Böylece Afganistan'da barışın egemen olduğunu bir an önce göstermemiz lazım."

Yorumlar (0)