Ermeni terör örgütünün şehit ettiği diplomat Orhan Gündüz, ABD'de anıldı

1982’de, Türkiye'nin Boston Fahri Başkonsolosu olarak ABD’de görev yaptığı dönemde, Ermeni terör örgütünün şehit ettiği diplomat Orhan Gündüz için, kabri başında ve şehit edildiği noktada anma programı gerçekleştirildi.

YAŞAM 05.05.2021, 12:13 05.05.2021, 15:26
Ermeni terör örgütünün şehit ettiği diplomat Orhan Gündüz, ABD'de anıldı

Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG)’nın 1982’de şehit ettiği Türkiye Fahri Başkonsolosu Orhan Gündüz, 1982’de Somerville'deki evinin önünde şehit edilmişti.

Vurulduğu yerde anıldı

 Türk Amerikan toplumu ve Boston Başkonsolosluk görevlileri tarafından düzenlenen anma etkinliği Gündüz’ün, şehit edildiği sokakta ve Forest Hill’deki kabrinde gerçekleştirildi. Anma etkinliğinde konuşan Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen, Gündüz'ün yaşamına ilişkin bilgilendirmeler yaptı. Ardından bir diplomata yapılan bu saldırının adalet ve hak ile hiçbir biçimde bağdaşamayacağını kaydetti. Erişen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir diplomatın uğradığı saldırı, yalnızca şahsına değil taşıdığı ve temsil ettiği tüm değerlere yönelik bir saldırıdır. Söz konusu değerler, barış ve halklar arasında uyuma ilişkin değerlerdir. Önceden terör yoluyla yapılan bu saldırılar, artık siyasi faydacılık şeklinde sürmektedir.”

Şehit diplomatın saldırıya uğradığı noktada, saldırının gerçekleştiği saat 18.30'da gerçekleştirilen saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra saldırının yaşandığı yere çiçekler bırakıldı.

Pandemiye rağmen yoğun katılım

Şehit diplomat Orhan Gündüz'ün dün gerçekleştirilen anma etkinliğine, pandemiye rağmen yoğun katılım gerçekleşti. Türk Amerikan toplumu da şehit Orhan Gündüz’ün, Ermeni terörü tarafından katledilişine yönelik kınama mesajlarını sosyal medyadan paylaştı.

Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen, bu yoğun katılıma ilişkin "soykırım iddialarının Amerika politikasının en üst noktada dillendirildiği bu dönemde anlamlı olduğunu" dile getirirken, Boston ve diğer yakın eyaletlerdeki Azerbaycan vatandaşlarının anma etkinliğine katılmasından ayrıca mutluluk duyduklarını aktardı

Forest Hill Müslüman Mezarlığı'ndaki gerçekleştirilen anma programında, Ermeni terör örgütlerinin hedefi olan bütün şehit diplomatlar için dua edildi ve kuran tilaveti okundu.

Yorumlar (0)