İngiltere’ye davet edildi: Bayılan horoz, yurtdışına açılıyor!

Denizli’de yaşayan olay horoz, bu kez yurtdışından teklif aldı. Sosyal medyada olay olan videoda bir horoz, öterken bayılmış ve video olay olmuştu. Olay horoz, günlerce Japonya ve Çin’de basının gündemi olmuştu. Bunun üzerine horoz ve sahibi, bir şov programından davet aldı. Ayrıca horozun yavrularını almak isteyen dünya çapından birçok insan, talepte bulunmaya başladı. 

YAŞAM 05.05.2021, 12:12 05.05.2021, 18:08
İngiltere’ye davet edildi: Bayılan horoz, yurtdışına açılıyor!

Denizli’de yaşayan fenomen horoz, bu kez uluslararası bir teklif aldı. Öterken bir anda baygınlık geçirdiği anlar, sahibi tarafından kameraya alınan horoz, dünya genelinde adeta olay oldu. Fenomen bir hale gelen horoz, Japon ve Çin basının gündeminde uzun bir süre yer aldı. Son olarak fenomen horoza, İngiltere’den teklif geldi. Ülkede yayınlanan bir şov programından teklif alan fenomen horoz, kısa süre içerisinde büyük bir kitle elde etti. 



Fenomen horoza İngiltere teklifi!

Bayılan fenomen horozun bu süreçte yavruları da olurken, yavrulara yurt içi ve yurt dışından satın alma talepleri oluşmaya başladı. Hatırlanacağı üzere horozun sahibi Okan Gökbudak, yaşadığı kent Denizli’de bir horoz edinmiş ve horoz hobi amaçlı beslemeye başlamıştı. Uzun uzun öten horoz, bir gün Gökbudak’ın fark etmesiyle baygınlık geçirdi. Bunun üzerine Gökbudak, horozunu beslediği kümese kameralar yerleştirdi ve horozu takip etmeye başladı. Kayıt esnasında bir kez daha baygınlık geçiren horozunu kaydeden Gökbudak, çektiği videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıma verdi. 



Dünya çapında üne kavuşan bayılan horoza, araba ile takas tekliflerinde buile bulunuldu. Horozuna çocuğu gibi baktığını belirten Okan Gökbudak, sonsuza kada onunla yaşayacağını söyledi. İngiltere’de ayrıca bir radyo programına konuk olmaları için çağrılan Gökbudak ve horoz, oldukça fenomen oldu. Horozunun yumurtalarına ve yavrularına talep geldiğini de söyleyen Gökbudak, yavrular için ön sipariş aldığını ancak yurtdışına gönderim yapamadığını söylüyor. Yaşadığı kent Denizli’de ilgi görmediklerini ama İngiltere’den davet aldıklarını söyleyen Gökbudak, ilerisi için bunu bir tesise dönüştürme fikri olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)