Diyanet, kadro almak isteyenler için sözlü sınav yapacak

Kadroya geçmek isteyen vekil imam hatipler ile müezzin kayyımlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav için son başvuru tarihinin 27 Mart saat 16.30 olduğu kaydedildi. Peki sözlü sınavlar nerede, ne zaman yapılacak? Detaylar haberde...

YAŞAM 14.03.2023, 10:50 14.03.2023, 17:43 Hakan Öksüz
Diyanet, kadro almak isteyenler için sözlü sınav yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, kadro almak isteyen müezzin kayyımlar ile vekil imam hatipler için sözlü sınav duyurusunda bulundu. Sınav duyurusu, Resmi Gazete'de yayımlandı. Duyurunun, 28 Kasım 2022 tarihinde vekil müezzin kayyım ve vekil imam hatip olarak göreve başlayanları ilgilendirdiği kaydedildi. 

Son başvuru tarihi 27 Mart

Buna göre söz konusu tarihte bu görevlere gelenler, kadroya geçebilmek için sınava alınacak. Son başvuru tarihinin 27 Mart olduğu açıklandı. Başvuruların sinav.diyanet.gov.tr adresinden alınacağı kaydedildi. Başvuru döneminin, 27 Mart Pazartesi günü saat 16.30'da sona ereceği vurgulandı.

Sözlü sınavlar nerede, ne zaman yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığının İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında sınav süreci hakkındaki detaylar paylaşılacak. Sözlü sınavlar, İstanbul, Ankara ve Kayseri'de yapılacak. Adaylar, sınav başvuru ekranından sınav merkezini seçebilecek. Sınav tarihi daha sonra duyurulacak.

Yorumlar (0)