Deriden yaptığı savaşçı kıyafetlerini dünyaya pazarlıyor 

Bursa’da ikamet eden Recep Erol isimli tasarımcı, yaptığı savaşçı kıyafetleri ile gerek Türkiye’de gerekse dünyada oldukça talep görüyor. Erol, ürettiği kıyafetleri ihraç ederek geçimini sağlıyor. 

YAŞAM 03.06.2021, 17:51 04.06.2021, 17:37
Deriden yaptığı savaşçı kıyafetlerini dünyaya pazarlıyor 

Bursa’da yaşayan Recep Erol, onlarca sene Gürsu Belediyesi’nde memurluk yaptıktan sonra emekli oldu. Emekliliğini boş geçirmek istemeyen Erol, bulduğu kumaş ve deri parçalarıyla savaşçı ve asker kıyafetleri tasarlamaya başladı. Hiçbir eğitim almadan, kendi çabasıyla öğrenip yaptığı kıyafetleri önce Türkiye’deki tarih dizileri keşfetti. Pek çok dizide kullanılan kıyafetler o kadar beğenildi ki Erol, yaptığı kıyafetleri ihraç etmeye başladı. Erol’un diktiği kıyafetler artık yabancı tarihi dizilerde kullanılıyor.



Kendisine atölye kurdu

Erol, kendisine bir deri atölyesi kurdu. Bu atölyede dana derilerinden ve çeşitli kumaşlardan kıyafet yapan emekli memur, Selçuklu ve Osmanlı askerlerinin kıyafetlerini yapmakta kısa sürede ustalaştı. Börk, çizme, zırh, kemer gibi kıyafetleri kısa sürede dikebilen Erol, ülkemizde yayınlanan dizilere rağbetin artmasıyla birlikte kıyafetlere de rağbetin arttığını belirtiyor.



10 bin TL’ye varan fiyatlarla satıyor

Erol, deri savaşçı zırhlarının fiyatlarının bin TL’den 3 bin TL’ye kadar çıktığını fakat tam takım savaşçı kıyafetinin ise 10 bin TL’ye kadar çıktığını ifade ediyor. Tam takım savaşçı kıyafetini yapmak, bir haftayı bulabiliyor. Erol, özellikle Arap ülkelerinden çok fazla talep aldığını aktarıyor. 

Yorumlar (0)