Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na '10 bin dolar alan siyasetçi' yanıtı

Şentop, "10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim?" sorusuna cevap verdi. Şentop, "Bunu açıklayacak kişi ben değilim. Muhatap da değilim." dedi.

GÜNDEM 03.06.2021, 18:00 04.06.2021, 17:39
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na '10 bin dolar alan siyasetçi' yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bir siyasetçiye aylık 10 bin dolar gönderdiği iddiası tartışılmaya devam ediyor.

"Açıklayacak kişi ben değilim"

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop, konu ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamada, "Bunu açıklayacak kişi ben değilim. Muhatap da değilim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "TBMM Başkanı açıklasın." sözlerine cevap veren Şentop, "Kılıçdaroğlu'nun ithamı ağırdı, hak ettiği yanıtı verdim." sözlerini sarf etti.

"Açıklanmasını ben de istiyorum"

Şentop, "Konu 10 bin dolar alan siyasetçi kim olduğu. Bunu kimin açıklayacağının çok ötesine giderek beni itham eden bir iftirada bulunmuştur. Yalan olduğunu açık bir şekilde bildiği halde böyle bir ithamda bulunmuştur. Bu şahsın siyasi bunaklık içerisinde olduğu veyahut bilerek kasıtlı olarak yapıyor ise bunun ahlaksızlık ve haysiyetsizlik olduğunu dile getirdim. Bunu bilen de açıklayacak olan olan da ben değilim. Ben de bu parayı alan kişinin açıklanmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Şentop, Kılıçdaroğlu'nun CHP grup konuşmasındaki sözlerine sert bir şekilde cevap vermişti. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin eleştiri değil, yalan ve iftira olduğunu belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, Şentop’un rüşvet alan siyasetçiyi açıklamasını isteyerek, “Ayda 10 bin dolar rüşvet verilen siyasetçi kim? Şentop bu hususu açıklamak mecburiyetindedir. Eğer Şentop bu konu hakkında konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop bu konuda sessiz kalamaz.” demişti.

Yorumlar (0)