Bulgaristan vatandaşlarından yeni akım: Artık ilaçlar da Türkiye’den 

Türkiye’deki ucuzluk sebebiyle Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, gıda ve giyim alışverişlerinin ardından ilaç alışverişlerini de Türkiye’den yapmaya başladılar. Kent merkezindeki eczaneler, yoğunluğa yetişemez oldu. Eczacılar, Bulgaristanlıların çok sayıda ilaç ve sağlık malzemesi alarak ülkelerine döndüklerini ifade etti. 

YAŞAM 15.12.2021, 14:14 15.12.2021, 14:20
Bulgaristan vatandaşlarından yeni akım: Artık ilaçlar da Türkiye’den 

1 Bulgar levasının 8 TL’yi geçmesiyle birlikte Bulgaristan vatandaşları Türkiye’yi daha sık ziyaret etmeye başladı. Kurdaki yükselişle birlikte Edirne başta olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki şehirler turist rekoru kırmaya doğru ilerlerken yeni bir akım ortaya çıktı. 

Öncede gıda ve giyim alışverişlerini Türkiye’den yapan Bulgaristan vatandaşları artık ilaç ve sağlık malzemesi alışverişlerini de Türkiye’den yapar hale geldi. Bagajlarının yanı sıra elleri kolları boş şekilde Türkiye sınırından geçen turistler, buradan aldıkları malzemelerle bagajları doldurarak ülkelerine hareket ediyorlar. 



Sabah gelip akşam dönüyorlar 

Sabah saatlerinde sınır kapısından geçerek Türkiye’ye varan Bulgaristan vatandaşları, akşama kadar alışverişlerini yapıp güneşin batışıyla birlikte dönüş yoluna çıkıyorlar. Kutu kutu ilaç ve sağlık malzemesi alan Bulgaristan vatandaşları, Covid-19 ile mücadeleye destek olduğuna inandıkları aspirinlerden de kutu kutu alıyorlar. Bilinçsiz ve kontrolsüz kullanıldığında ölümcül sonuçlar doğuran aspirinden satın alanlar, Türkiye vatandaşlarının acil ihtiyaç durumunda aspirine ulaşmasını ise adeta geçersiz kılıyor. 



Yoğunluk artarak devam ediyor 

Eczane Teknisyeni Sevil Özçelik, turistlerin eczane ziyaretlerinin artarak devam ettiğini; aspirin, ağrı kesici ve grip haplarının yok sattığını ifade ediyor. Eczane işletmecisi Ahmet Doktoroğlu ise Bulgaristan vatandaşlarının takviye gıda ve ilaçlara büyük ilgi gösterdiğini kaydediyor.  

Edirne’deki eczaneler ise tüm bu karışıklığa karşın daha fazla iş yapmak için tabelalarını Bulgarca yazılarla donatmış durumda. 

Yorumlar (0)