Bugün hava nasıl olacak? 22-23 Temmuz'a dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Temmuz 2023 Perşembe gününe dair hava durumu tahminlerini paylaştı. Yurt genelinde beklenen hava sıcaklığı değerleri paylaşıldı. İşte detaylar...

YAŞAM 20.07.2023, 09:19 Hakan Öksüz
Bugün hava nasıl olacak? 22-23 Temmuz'a dikkat!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün yurt genelinde hava az bulutlu ve açık olacak. Öğle saatleri itibarıyla Erzurum, Kars ve Rize çevrelerinde yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde nasıl olacak?

Hava sıcaklığının yurdun doğusu ile kuzeyinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklık mevsim normallerinden 3-7 derece fazla olacak. 

Akdeniz'in kıyı kesimleri ile güneydoğuda rüzgar güneyli yönlerden esecek. Diğer bölgelerde ise rüzgarın kuzeyli yönlerden, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

DSÖ'den sıcaklık uyarısı

Haftalık basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, rekor sıcaklıklara dikkat çekti. El Nino'nun etkisiyle Kuzey Yarım Küre'deki ülkelerde rekor hava sıcaklıklarının görüldüğüne vurgu yapan Ghebreyesus, "Yaşlılar, çocuklar, bebekler ve evsizler bundan en büyük zararı görüyor. Sakatlıklara ve ölüme yol açabilen yüksek sıcaklığa karşı dikkatli olmak gerekiyor." dedi.

Kandilli'den Adil Tek: "22-23 Temmuz'da rekor sıcaklıklar kaydedilebilir"

Önceki hafta sıcaklık artışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "22-23 Temmuz gibi rekor sıcaklıklarla karşılaşabiliriz. Kuzey Afrika kökenli sıcak hava dalgasının Türkiye'ye yönelmesi, bu sıcaklıklara sebep oluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)