Bir Diyarbakır annesi daha evladına kavuştu

Önünde eylem yaptıkları HDP'den çocuklarını isteyen ailelerden biri daha evladına kavuştu. Evlat nöbeti tutan Akkuş ailesi, 4 yıl önce PKK tarafından dağa kaçırılan oğulları Erkan Akkuş'a kavuştu. Eylemde evlatlarına kavuşan aile sayısı 17 oldu.

YAŞAM 24.09.2020, 16:09 25.09.2020, 13:54
Bir Diyarbakır annesi daha evladına kavuştu

Bölücü terör örgütü PKK tarafından zorla ya da kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 1 yılı aşkın süredir oturma eylemi yapan aileler, içlerinden bir ailenin daha çocuklarına kavuşmasıyla umutları arttı.

Evlatlarının PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve 3 Eylül 2019 tarihinde eyleme başlayan aileler, 388'inci güne girildiğinde müjdeli bir haber aldılar.

İstanbul'dan gelen ve oturma eylemine katılan baba Fahrettin Akkuş'un 4 yıldır görmediği oğlu Erkan Akkuş ile hasreti, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde sona erdi.

Anne Meryem Akkuş ve baba Fahrettin Akkuş'un çocuklarına kavuşması, eylemdeki anne ve babalarda büyük umut ve sevince neden oldu.

"Gözü yaşlı annene acı"

Kardeşi Süleyman Çetinkaya için oturma eylemine katılan abla Zekiye Bozdağ, 388 gündür eylemde olduklarını ifade ederek, verilen mücadelelerle 17 ailenin evlatlarına kavuştuğunu, umutları tükendiği sırada böyle haber aldıklarında tekrar umutlandıklarını kaydetti.

Abla Zekiye Bozdağ, dağdaki kardeşine seslenerek, annesinin çok hasta olduğunu ve dayanacak gücünün kalmadığını belirterek, "Bize acımıyorsan sürekli gözü yaşlı olan annene acı, gel ve seni her gün kapıda bekleyen annenin yüzünü güldür." dedi.

"Bunlar zalim, Allah korkusu yok bunların"

Oğlu Fatih Demir için eyleme katılan baba Abdullah Demir de yıllardır evladının hasretiyle acı çektiklerini kaydederek, bugün bir çocuğun daha ailesine kavuştuğunu ve dünyaların kendilerinin olduğunu söyledi.

"17 ailemiz çocuklarına kavuştu. Allah'ın izniyle, hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız." diyen baba Abdullah Demir, HDP ve PKK'nın nöbetin birkaç ay sürüp biteceğini zannettiklerini ama evlatların hepsine kavuşmadan bu eylemin bitmeyeceğini vurgulayarak, "Bunlar zalimdir, bunlarda Allah korkusu yoktur. Cenab-ı Hakk'ın izniyle tüm bu çocuklar gelecek. Kendi çocuklarımız gelse de, buradaki ailelerin son çocuğu gelinceye kadar hepimiz nöbete devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Baba Abdullah Demir, oğlu Fatih Demir'e seslenerek, "Gel oğlum. Bu hasret bitsin. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Teslim olanlar bir bir ailelerine kavuşuyor. Çocuğu olanlar bile oldu. Sen de artık gel." dedi.

Yorumlar (0)