Bir anne daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerden biri daha evladına kavuştu. Anne Sever Fidan'ın 11 yıl sonra oğluna sarılışı duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

YAŞAM 16.07.2020, 14:51 16.07.2020, 15:50
Bir anne daha evladına kavuştu

PKK'nın siyasi uzantısı olarak değerlendirdikleri HDP'nin çocuklarını kandırarak dağlara gönderdiğini düşünen annelerin Diyarbakır HDP il binası önünde başlattığı eylem 318. gününe girdi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelerden Sever Fidan, bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evladı ile 11 yıl aradan sonra hasret giderdi.

Hakkari ilinin Yüksekova ilçesinden gelerek oturma eylemine katılan anne Fidan Sever'in 11 yıllık evlat hasreti, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki salonda sona erdi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesine davet edilen anne Sever Fidan, Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Tayfur Fidan'u karşısında görünce kollarını açarak sımsıkı sarıldı. Anne ve evladın kavuşma anlarını görenler gözyaşlarını tutamadı. Anne Fidan Sever 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Tayfur Fidan'ı defalarca bağrına bastı.

Evladına kavuşan aile sayısı 15'e çıktı

Bölücü terör örgütü PKK tarafından 11 yıl önce kaçırılan Tayfur Sever'in güvenlik güçlerine teslim olmasıyla Diyarbakır'daki HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladına kavuşanların sayısı da 15'e çıkmış oldu.

Yorumlar (0)