Yaşamayı seçti, ailesine kavuştu!

Mardin'de ikna çalışması yürüten güvenlik güçleri, bir örgüt mensubunu daha, ailesinin desteğiyle ikna etti. Yaşamayı seçen V.B, ailesi ile buluşturuldu.

YAŞAM 04.09.2020, 15:04
Yaşamayı seçti, ailesine kavuştu!

Her geçen gün Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı personeli olan kahramanların yeminine doğru yaklaşılıyor.

Bölücü terör örgütü PKK'yı Türkiye gündeminden çıkarmaya yemin eden kahraman güvenlik güçleri, son terörist etkisiz duruma getirilinceye ya da teslim olup yaşamayı seçinceye kadar operasyonlarını sürdürecek.

Terörün bitmesini, anne ve babaların gözyaşlarının dinmesini isteyen güvenlik güçleri, Mardin'de bir ailenin evladına kavuşmasını sağladı.

Ailenin desteğiyle ikna çalışması yürüten güvenlik güçleri, V.B'yi ikna ederek bölücü terör örgütü PKK'dan kaçması ve güvenli bir şekilde teslim olmasını sağladı.

PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren V.B, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, bölücü terör örgütünden kaçarak Şırnak ilinin Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda görev yapan güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evlatlarına kavuşma heyecanı içindeki anne ve babanın daha fazla beklememesi için işlemlere ara vererek V.B'yi yanlarına getirdi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde anne ve babanın evlatlarına kavuşması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Diyarbakır'da evlatları için oturma eylemi yapan annelere selam gönderen V.B'nin annesi, 6 yıl aradan sonra evladına kavuştuğunu belirterek, herkesin evladına kavuşması için Allah'a dua ettiklerini söyledi ve "Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Baba ise "Yüce Rabb'im inşallah bu teröre son verir. İnşallah tüm ana babalar evlatlarına kavuşur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)