Yıl dönümünde bir aile daha evladına kavuştu

Anne Hacire Akar'ın geçtiğimiz yıl bugün HDP Diyarbakır binasının kapısını çekiçle kırarak evladını istemesiyle başlayan eylemin 1. yılında bir aile daha evladına kavuştu.

YAŞAM 03.09.2020, 13:07
Yıl dönümünde bir aile daha evladına kavuştu

Oğlu Mehmet Akar'ın bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını öğrenen anne Hacire Akar, 22 Ağustos 2019 tarihinde elindeki çekiçle HDP binasına gelerek, kendisine kapatılan kapıyı kırmış ve "Oğlumu istiyorum" diyerek feryat etmişti.

Annelik duygusunun verdiği cesaretle PKK terör örgütüne ve onun siyasi uzantısı HDP'ye meydan okuyan Hacire Akar, mücadeleden zaferle çıkmış ve bir gün sonra oğlu Mehmet'e kavuşmuştu.

Bugünlerde, oğlu Mehmet'ten olan torununu sevmekle meşgul olan anne Hacire Akar'ın başlattığı eylem, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere umut olmuş, 3 aileyle başlatılan evlat nöbeti, bugün bir ailenin daha katılımıyla 144'e yükselmişti. Eylemin yıl dönümü olan bugün, bir ailenin daha evladına kavuşmasıyla bu sayı 16'ya yükseldi.

Bir anne daha katıldı: 144 aile oldu

Muş ilinin Bulanık ilçesinden gelen anne Ribabşa Baykara 7 yıl önce 18 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Azad Baykara'yı bölücü terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak için eyleme katıldı.

1. yıl dönümünde 1 evlat daha!

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetinin 1. yılında bir aile daha evladına kavuştu.

4 yıl önce dağa kaçırılan çocukları Erkan Akkuş için Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan anne Meryem Akkuş ile baba Fahrettin Akkuş'un evlatları, güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu teslim oldu.

Müjdeli haber aileye dün verildi. Akkuş ailesi ikamet ettikleri İstanbul'dan Diyarbakır'a geldi. Erkan Akkuş'un işlemleri devam ederken, misafir edilen anne ve baba Akkuş'a ise gün içerisinde oğluyla buluşturulacakları bildirildi.

"Allah devletimizden ve emniyet güçlerimizden razı olsun. Ayaklarına taş değdirmesin." diyen anne Meryem Akkuş, Erkan Akkuş'un tek çocukları olduğunu, zor güç büyüttüklerini, nasıl olduğunu bile anlamadan götürüldüğünü öğrendiklerini belirterek, eylemde olan tüm anne ve babaların bu sevinci yaşamaları için dua ettiğini dile getirdi.

"Oğlumun terör örgütünden kaçıp devlete sığındığını bana dün bildirdiler. İnanamadım. Telefonu kapattıktan sonra bu kez de ben aradım ve teyit aldım." diyen baba Fahrettin Akkuş ise bu haberle yeniden dünyaya geldiğini belirterek, oğlunun PKK tarafından kaçırılmasından sonra hastalanıp felç geçirdiğini, sürekli ağlamaktan ciğerinin yandığını söyledi.

"Allah devletimize zeval vermesin." duasında bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden baba Fahrettin Akkuş, "Oğlumun tırnağını dünyalara değişmem." dedi.

Evlatlarına kavuşan aileleri ve o anlara dair fotoğrafları görmek için "Diyarbakır anneleri 1 yılı geride bıraktı" habirimize göz atabilirsiniz...

Yorumlar (0)